Microsoft


Integratie Office System in de juridische software Kluwer Fidura

Schiphol-Rijk/Deventer, 30 juli 2003 Stukken zoeken, kennis en dossiers delen, samen werken aan een rechtszaak. Om informatiestromen binnen advocatenkantoren en juridische afdelingen zichtbaar te maken en de administratieve druk te verminderen, gaan Microsoft en Kluwer Fidura samenwerken. Dit moet resulteren in ict-toepassingen die de integratie van informatie in de juridische wereld optimaliseren.

Deze geïntegreerde oplossingen - op basis van Microsoft Office System en de Kluwer Fidura softwareoplossingen voor advocatenkantoren en juridische afdelingen - zullen later dit jaar beschikbaar komen, op het moment dat Microsoft Office 2003 op de markt verschijnt. Kluwer Fidura gaat daarbij ook toepassingssjablonen voor de juridische dienstverlening ontwikkelen.

De samenwerking voorziet in ondersteuning door Microsoft op technisch gebied om zo de integratie tussen de Microsoft- en Kluwer Fidura-producten te optimaliseren. Ook zullen beide bedrijven gebruikmaken van de laatste technologie op het gebied van .NET en XML om een betere uitwisseling met andere oplossingen mogelijk te maken. Daarnaast zullen componenten van het Microsoft Office System, waaronder InfoPath, worden ingezet om tot een standaardisatie van templates te komen. Voor het opslaan van documenten kunnen Sharepoint team server en Sharepoint Portal server worden ingezet.

Kluwer Fidura zal Microsoft Office 2003 volledig integreren in haar nieuwe op .NET gebaseerde frontoffice applicatie. Daarnaast zal Kluwer Fidura met zijn kennis van de administratieve en juridische processen binnen de advocatuur en juridische dienstverlening, toepassingssjablonen ontwikkelen die via de respectieve websites ( www.kluwerfidura.nl en www.microsoft.nl) ter beschikking worden gesteld.

De oplossingen zullen via gezamenlijke partners van Kluwer Fidura en Microsoft worden aangeboden. Ook zullen de bedrijven gemeenschappelijke marketingactiviteiten ontplooien.

Kluwer

Kluwer wil zijn klanten helpen bij het succesvol uitoefenen van hun kennisintensieve vak en doet dat door informatie te verrijken en deze in de vorm van oplossingsgerichte informatiediensten aan zijn klanten te leveren. Daarbij richt Kluwer zich vooral op professionals in juridische, fiscale, financiële, bestuurlijke, HRM en commerciële beroepen.
Kluwer Fidura is de Nederlandse marktleider in automatiseringssystemen in de juridische dienstverlening met ruim veertien jaar ervaring. De software van het bedrijf wordt dagelijks door ca. 8.000 mensen gebruikt in meer dan 500 kantoren. Kluwer is een uitgeverij met ruim
1.500 medewerkers en is onderdeel van het internationale, beursgenoteerde concern Wolters Kluwer N.V. Zie ook www.kluwer.nl