Zoetermeer, 1 augustus 2003
Afd. Informatie en Communicatie, tel. (079) 368 07 07
Horeca: Arbeidsproductiviteit op de kaart
De arbeidsproductiviteit in de horeca is in de periode 1990 - 2000
stil blijven staan. In vergelijking met andere dienstverlenende
sectoren zoals de zakelijke en financiële en overige dienstverlenende
sectoren, die allen een negatieve ontwikkeling hebben laten zien in
die periode, steekt de horeca er positief uit. Wel blijft de nulgroei
in de bedrijfstak achter bij de gemiddelde groei in het totale
bedrijfsleven (1,1%). Dit blijkt uit het visiedocument
"Arbeidsproductiviteit op de kaart" van het bedrijfschap Horeca en
Catering. In deze publicatie wordt de arbeidsproductiviteit in de
Nederlandse horeca in perspectief geplaatst.
De ontwikkeling van de arbeidsproductiviteit in Nederland is een thema
dat de laatste tijd steeds duidelijker is gaan doorklinken. De
signalen op dit vlak zijn eenduidig: Het niveau van de
arbeidsproductiviteit in Nederland is weliswaar nog hoog, maar de
groei blijft achter bij die in andere landen. Dit is ook het geval
voor de bedrijfstak horeca. De horeca is mensenwerk bij uitstek.
Robots en geautomatiseerde productiestraten zoals in de industrie, zul
je in de horeca niet aantreffen. Dat het niveau van de
arbeidsproductiviteit in de bedrijfstak lager ligt dan gemiddeld in
het Nederlandse bedrijfsleven, ligt gezien het arbeidsintensieve
karakter van de horeca dan ook voor de hand.
Arbeidsproductiviteit is een indicator voor de mate waarin arbeid
bijdraagt aan de productie van toegevoegde waarde en geeft daarmee
impliciet de opbrengst aan van een mensjaar arbeid. Als de economie
weer aantrekt en de vraag naar producten en diensten weer stijgt, zal
ook de vraag naar arbeid toenemen. Door juist nu te werken aan het
verhogen van de arbeidsproductiviteit zorgt ervoor dat de toekomstige
concurrentiepositie op de arbeidsmarkt van de horecaondernemingen
verstevigd wordt.
Visiedocument
Het visiedocument biedt werkgevers en werknemers hulpmiddelen om met
een andere bril op te kijken naar de manier waarop gewerkt wordt.
Bedrijfstakorganisaties spelen daarbij een belangrijke rol bij de
verdere professionalisering van de bedrijfstak. Hiervan kan een
positieve impuls uitgaan, zowel; op beleidsmatige gebieden als
rendement en omzet, maar ook op het gebied van arbeidsproductiviteit.
Bedrijfschap Horeca en Catering