Unidek



---

Rijswijk/Gemert, 1 augustus 2003

CRH Nederland en Unidek bereiken akkoord over overname van Unidek

CRH Nederland, gevestigd te Rijswijk (ZH), en Unidek, gevestigd te Gemert, maken bekend dat ze overeenstemming hebben bereikt over de overname van Unidek door CRH Nederland. De acquisitie zal, onder voorwaarde van accordering door de mededingingsautoriteiten, naar verwachting eind derde kwartaal van dit jaar geëffectueerd worden.

Onder leiding van haar oprichter en voorzitter van de Raad van Bestuur, Hendrik van Dijk, is Unidek sinds de oprichting in 1969 uitgegroeid tot een toonaangevende speler op de Nederlandse en Duitse isolatiemarkt. Unidek biedt haar klanten een uitstekende mix van isolatieproducten op basis van EPS (geëxpandeerd polystyreen) en innovatieve bouwsystemen met een hoge toegevoegde waarde. Unidek produceert haar eigen EPS-grondstoffen (in Oss) en beschikt over zeer moderne EPS-fabrieken in Gemert. In Duitsland heeft Unidek twee strategisch gesitueerde, moderne EPS-productiebedrijven. Unidek heeft circa 500 werknemers in dienst en verwacht een omzet van 115 miljoen euro voor het lopende jaar.

CRH Nederland maakt deel uit van CRH plc, een wereldwijd opererende producent en distributeur van bouwmaterialen. De groep heeft in totaal circa 50.000 mensen in dienst op meer dan 1.600 locaties in 23 landen. In 2002 realiseerde CRH een omzet van 10,8 miljard euro, waarvan ongeveer 40 procent in Europa werd behaald en de winst voor belastingen bedroeg 856 miljoen euro.

Unidek gaat deel uitmaken van de Europese isolatiedivisie van CRH. Unideks strategische ligging in het hart van Europa sluit uitstekend aan bij de bestaande isolatie-activiteiten van CRH.

Voor verdere informatie wordt verwezen naar onderstaande contactpersonen.
Kees Verburg
Group Managing Director
CRH Europe Insulation
tel. 070 - 4142488

Hendrik van Dijk
Voorzitter Raad van Bestuur
Unidek
tel. 0492 - 378237

Up