ANHEUSER-BUSCH

Argentinië wint het internationale Budweiser Cup kampioenschap

Argentinië wint het internationale Budweiser Cup kampioenschap door
1-0 overwinning op Verenigde Arabische Emiraten

New York, July 31 /PRNewswire/ --


- Negen teams uit alle wereldstreken streden om wereldkampioenschap in het Giants stadion

Voordat Manchester United vandaag in het Giants Stadion in de derde wedstrijd in een serie van vier begint met de aftrap tegen de Italiaanse club Juventus, traden in het kader van het Budweiser Cup zes-tegen-zes voetbalkampioenschap recreatieve voetbalspelers van alle continenten tegen elkaar in het strijdperk. Tijdens de finale van gisteren versloeg Argentinië de Verenigde Arabische Emiraten met 1-0 en neemt de Budweiser Cup mee terug naar de voetbalclub Resaca in Buenos Aires.

'Het is fantastisch om wereldkampioen te worden en het vervult ons met trots dat we de Budweiser Cup kunnen meenemen naar ons land', zei de Argentijnse aanvoerder Santiago Ordonez. 'Ondanks geduchte tegenstand lieten wij tijdens het gehele toernooi goed voetbal zien. We gaan er vanavond zeker een koele Budweiser op nemen als we kijken naar de wedstrijd van Manchester United tegen Juventus in het Giants stadion.'

Tijdens de finale hadden de teams vroeg in de wedstrijd diverse kansen, maar toen het rustsignaal klonk, waren er nog geen doelpunten gevallen. Kort na de rust maakte de Argentijnse spits Sebastian Fernandez het enige doelpunt van de wedstrijd en Argentinië hield de rest van de tweede helft stand.

'Wij feliciteren Argentinië en alle Budweiser Cup teams met een fantastisch voetbaltoernooi', zei Bruce Hudson, directeur internationale sportmarketing van Anheuser-Busch, Inc. 'Weinig recreatieve spelers hebben ooit de kans om deel te nemen aan dit type competitie en de Budweiser Cup bood hun de gelegenheid om op een internationaal toneel de kleuren van hun land te verdedigen. De kwaliteit van het spel tijdens de finale was fantastisch en alle teams ontpopten zich als ware vertegenwoordigers van hun land'.

De Budweiser Cup begon met regionale kwalificatietoernooien in negen markten overal ter wereld. De negen winnende teams van deze nationale evenementen kwalificeerden zich voor de internationale finales van de Budweiser Cup van gisteren, die werd gespeeld op het oefenveld van het Giants stadion in East Rutherford, in de staat New Jersey. Naast Argentinië en de Verenigde Arabische Emiraten namen Engeland, Guam, Italië, Malta, Mexico, Noord-Ierland en de Verenigde Staten deel aan het toernooi.

De deelnemers aan de Budweiser Cup voelden ook iets van de spanning die hoort bij het bestaan van een voetbalster. De nationale winnaars kregen retour-vliegtickets van hun eigen land naar New York City, drie nachten verblijf in een hotel en kaartjes voor de wedstrijd Manchester United tegen Juventus van vandaag.

Tijdens de Budweiser Cup finale speelden de teams zes-tegen-zes wedstrijden van 20 minuten. De teams werden verdeeld in twee poules. De teams in elke groep speelden tegen elkaar en de twee groepswinnaars, Argentinië en Mexico, en de teams die als tweede waren geëindigd, Engeland en de Verenigde Arabische Emiraten, gingen door naar de halve finales.

In de ene halve finale versloeg Argentinië Engeland met 1-0, en de Verenigde Arabische Emiraten was, nadat de wedstrijd tegen Mexico zonder doelpunten was geëindigd, na het nemen van strafschoppen met 15-14 de winnaar van de andere wedstrijd.

Budweiser, gebrouwen door Anheuser-Busch, Inc., is het meest verkochte bier ter wereld en het Officiële Bier van de FIFA World Cup(TM) in 2006 en van Manchester United.
Poule A

TEAM                    W    GS   V   DV   DT    Punten
Argentinië               3    1    0    7    1      10
Ver. Arabische Emiraten  2    2    0    9    4       8
Italië                   2    1    1    8    4       7
Verenigde Staten         1    0    3    4    7       3
Guam                     0    0    4    1   13       0


POULE B

TEAM                    W    GS   V   DV   DT    Punten
Mexico                   2    0    1    6    5       6
Engeland                 1    1    1    5    3       4
Noord-Ierland            1    1    1    4    3       4
Malta                    1    0    2    3    7       3
Halve finales:

Argentinië - Engeland 1-0

Verenigde Arabische Emiraten - Mexico 0-0 (VAR wint na strafschoppen met 15-14)

Kampioenschap:

Argentinië - Verenigde Arabische Emiraten 1-0

Website: http://www.anheuser-busch.com

Paul Byrne, +1 314 577 9934, paul.byrne@anheuser-busch.com of Tara Gray,

+1 314 577 9667, tara.gray@anheuser-busch.com beiden van Anheuser Busch.


01 aug 03 08:42