EVD


Latijns-Amerika: Venezuela en Ecuador zetten eerste stap naar Latijns-Amerikaans oliekartel

---

Ecuador begint volgend jaar met de invoer van LPG dat rechtstreeks is aangekocht bij de Venezolaanse overheid. Het overslaan van tussenpersonen bij de transactie (nu heeft Ecuador nog een contract met de Nederlandse firma Trafigura Beheer) maakt het gas 20 tot 25 procent goedkoper.
De overeenkomst is echter ook een eerste concrete stap naar de vorming van Petroamérica, een alliantie die op termijn oliebedrijven uit Venezuela, Ecuador, Brazilië, Colombia en Trinidad en Tobago kan omvatten. Petroamérica "is nog geen juridische entiteit", preciseerde de Venezolaanse Energieminister Rafael Ramírez. "Maar het is een voorstel en een mechanisme om samen te werken op het vlak van grondstoffen, technologieoverdracht en de commercialisering van producten."

31.07.2003
---

Bron: IPS nieuwsdienst (2p.)
Nummer: 104638
Zie ook:
Venezuela: mijnbouw (aardolie en aardgas) en petrochemie Ecuador: mijnbouw en petrochemie

Open het originele document via:
Open brondocument
Wat is InfoPlus?

De volledige tekst is op te vragen via het formulier kopieaanvraag. Vermeld steeds uw eigen faxnummer. Wij versturen géén kopieën per e-mail, alleen per fax of per post. Kosten: bij meer dan 50 pagina's 0,20 euro per pagina en 5,00 euro administratiekosten.