Ingezonden persbericht

StorageTek en IBM leveren switches op basis van nieuwe Fabric Operating Environment van Brocade

Reading, UK, 31 juli 2003 - StorageTek en IBM leveren switches op basis van de nieuwe Fabric Operating Environment van Brocade Communications Systems, Inc. (Nasdaq: BRCD), leverancier van infrastructuren voor Storage Area Networks (SAN's). Centraal hierin staat Brocades Secure Fabric Operating System. Dit biedt de omgeving extra veiligheid, eenvoudiger beheer en echte hoge beschikbaarheid, zoals dit vereist is in Director-klasseomgevingen. De mogelijkheden van de nieuwe besturingsomgeving voor storage fabrics zijn opgenomen in de Brocade SilkWorm 12000. StorageTek levert en ondersteunt dit systeem als onderdeel van het complete productportfolio van Brocade.

Daarnaast heeft IBM haar plannen voor de ondersteuning van FICON voor de Brocade SAN-infrastructuur bekendgemaakt. IBM zal de Total Storage SAN Switch M12, gebouwd door Brocade, doorontwikkelen om ondersteuning te bieden voor FICON Director-switching met ondersteuning van FICON Control Unit Port.

Brocade Fabric Operating Environment
De nieuwe Brocade Fabric Operating Environment biedt geavanceerde SAN-beveiliging op basis van het Brocade Secure Fabric Operating System (Secure Fabric OS), het enige SAN-beveiligingsproduct dat centraal beheer van SAN security policies mogelijk maakt. Secure Fabric OS beschermt het SAN door gebruik te maken van krachtige beveiligingsmethodieken, waaronder digitale certificaten en digitale handtekeningen, verschillende niveaus van wachtwoordbescherming, encryptie van beheerinformatie zoals wachtwoorden, op PKI gebaseerde authenticatie en 1024-bit encryptie van beheerwachtwoorden.

De Fabric Operating Environment vereenvoudigt het beheer dankzij toepassing van de Fabric Manager-beheersoftware van Brocade. Daarmee kunnen verschillende switches, SAN's en HBA's vanuit een enkele console geconfigureerd, gemonitord, toegewezen en beheerd worden. De nieuwste versie, Fabric Manager 4.0, biedt nieuwe mogelijkheden waaronder geïntegreerd HBA-beheer, geavanceerd beveiligingsbeheer en 'call home'-mogelijkheden. Ook zorgt de Fabric Operating Environment voor uitgebreide hoge beschikbaarheid voor firmware-activering zonder storingen en verbeterde fail-over-mogelijkheden.

FICON
De Fabric Operating Environment biedt FICON Ready Multiprotocol-ondersteuning voor FICON- en open-systeemomgevingen. Door beide protocols te ondersteunen, voorziet de SilkWorm Director 12000 in lagere kosten en meer operationele efficiency doordat mainframes en open systemen samengevoegd kunnen worden. Dankzij de combinatie met de nieuwe FICON-enabled T9840B tape drive van StorageTek kunnen bedrijven hun tape-netwerkinfrastructuurkosten effectief consolideren.

Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade (Nasdaq: BRCD) biedt een intelligent platform voor genetwerkte storage-infrastructuren. Vooraanstaande leveranciers van systemen, applicaties en storage kiezen voor Brocade als basis voor hun SAN-oplossingen. De Brocade SilkWorm®-reeks van fabric switches en software is ontwikkeld om databeschikbaarheid en het gebruik van storage- en serverhulpmiddelen te optimaliseren. Bedrijven vereenvoudigen met de Brocade-oplossingen de implementatie van SAN's, verlagen de Total Cost of Ownership (TCO) en vergroten de netwerk- en applicatie-efficiëntie.