Lekstroom, 10.25 uur

Utrecht 31-7-2003 - Persberichten district Lekstroom

Aanrijding letsel

T GOY Op woensdag 30 juli vond omstreeks 07.20 uur een aanrijding plaats op de Beusichemseweg waarbij een 19-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede gewond raakte.
Op de genoemde weg reed het slachtoffer met zijn personenauto in de richting van het t Goy. Bij een wegversmalling reed hij tegen een bestelauto aan die uit tegenovergestelde richting kwam. Deze bestelauto werd bestuurd door een 23-jarige inwoner van Werkhoven. Het slachtoffer werd met o.a. gebroken ribben en snijwonden overgebracht naar het U.M.C. in Utrecht. Beide voertuigen moesten worden afgesleept.

Auto tegen boom

HOUTEN Op woensdag 30 juli vond omstreeks 21.00 uur een ongeval plaats waarbij een personenauto tegen en boom reed en de bestuurder gewond raakte.
Het ongeval vond plaats op de Spoorhaag. De personenauto bestuurd door een 23-jarige inwoner van Houten was uit de bocht gevlogen, raakte vervolgens een lantaarnpaal en kwam in de berm tegen een boom tot stilstand. De bestuurder raakte door onbekende oorzaak in een bocht de macht over het stuur kwijt. De bestuurder en zijn medepassagier, eveneens een inwoner van Houten en 23 jaar oud, werden naar respectievelijk het U.M.C. en het Antonius ziekenhuis overgebracht. Van de bestuurder werd een bloedproef afgenomen in verband met mogelijk alcoholgebruik. De personenauto raakte zwaar beschadigd.

Bedrijfsinbraak, 3 aanhoudingen

HOUTEN Op donderdag 31 juli, omstreeks 01.30 uur vond een bedrijfsinbraak plaats bij een autobedrijf in Houten. Uit het bedrijf werden twee personenautos weggenomen. De kentekens van de weggenomen autos waren bij de politie bekend. Omstreeks 01.55 uur meldde een getuige een autobrand aan de Richelleweg in Soesterberg. De politie trof hier 1 van de gestolen autos aan die geheel uitbrandde. Hierna zagen surveillerende agenten op de rijksweg A 1 bij Amersfoort, omstreeks 02.20 uur, de andere als gestolen opgegeven personenauto bij een tankstation.

In de auto zaten twee mannen die bij het zien van de politie er met de auto vandoor gingen. Achter het gebouw van het tankstation botsten zij tegen een stoeprand en kwamen met de auto in een greppel terecht. De twee verdachten vluchtten te voet een maïsveld in. De omgeving werd afgezet en met behulp van een politiehond werd de omgeving afgezocht. Een 28-jarige inwoner van Amersfoort kon vervolgens worden aangehouden. De tweede verdachte wist te ontkomen. Tevens werden twee vrouwen bij het tankstation aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid. Dit betrof een 32-jarige inwoonster van Amersfoort en een 25-jarige inwoonster van Bunschoten-Spakenburg. De gestolen, zwaar beschadigde, auto werd veilig gesteld en het drietal werd ingesloten voor nader onderzoek.