Korps: Friesland, plaats: Fryslân 31-07-2003
Politieberichten 30/7 13.00 uur t/m 31/7 07.00 uur

Jubbega: geen APK en in bezit ijzeren staven
Op woensdag om 10.25 uur zag de politie op de Ekke Dijkstraweg een automobilist rijden. De politie zette de automobilist, een 40-jarige inwoner uit Jubbega, aan de kant van de weg voor een controle. Het bleek dat de APK-keuring verlopen was, verder bleek dat de automobilist in zijn auto twee ijzeren staven in zijn auto had liggen. Ook had de automobilist nog een geldboete van enkele honderden euros openstaan. De politie heeft de ijzeren staven inbeslag genomen, tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto werd weggesleept.

Sneek: rijden zonder rijbewijs
Op woensdag om 12.45 uur reed een 17-jarige automobilist over de Lemmerweg. De politie hield de auto staande, de automobilits bekende niet in het bezit van eeen rijbewijs te zijn. Hij bekende eerder te zijn bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Leeuwarden: in bezit drugs, aanhouding verdachte Op woensdag om 17.00 uur controleerde de politie op de Wijnhornsterstraat een automobilist op grond van de Opiumwet. De automobilist, een 53-jarige inwoner uit Leeuwarden, bleek in het bezit te zijn van drugs: een paar bolletjes heroine en enkele winkkels amfetamine. De politie heeft de man aangehouden, meegenomen naar het politiebureau en de drugs in beslag genomen.

Drachten: aanrijding met letsel
Op woensdag om 15.35 uur heeft er een aanrijding met letsel plaatsgevonden op het Raadhuisplein. Een 29-jarige automobilist uit Harkema reed met zijn auto een parkeerhaven uit en had hierbij een 80-jarige inwoonster uit Drachten die op hetzelfde moment achter de auto liep, over het hoofd gezien. De vrouw kwam ten val en is met een hersenschudding met de ambulance naar Nij Smellinghe overgebracht.

Leeuwarden: rijden zonder rijbewijs, auto inbeslaggenomen Op woensdag omstreeks 18.00 uur zag de politie op de Groningerstraatweg een automobilist rijden waarvan ze wisten dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs en dat de auto waar hij in reed niet verzekerd was. De politie achtervolgde de 26-jarige automobilist uit Leeuwarden en sprak hem aan op de strafbare feiten. De automobilist werd hiermee voor de derde keer betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs en onverzekerd rijden. De politie maakt tegen de man proces-verbaal op, ook is de auto van de automobilist inbeslag genomen.

Bolsward: rijden onder invloed, invordering rijbewijs Op woensdag om 22.30 uur zag de politie op de Sudergoaweg een 31-jarige automobilist uit Workum rijden. De automobilist had de hele weg nodig. Bij de oprit op de A7 gaf de politie een stopteken. De automobilist is naar het politiebureau gebracht om mee te werken aan een blaastest. Hij blies 650 ugl en moest met die uitslag zijn rijbewijs inleveren.

Drachten: vernieling raam, aanhouding verdachte Op woensdagavond om 22.30 uur kreeg de politie een melding dat er een raam was ingeslagen bij een woning aan de Geelgorsstraat. De politie ging naar genoemde straat en spoorde een verdachte op, hij bleek in de bosjes te zitten. De 32-jarige inwoner uit Drachten is aangehouden voor vernieling van een raam. De bewoonster van de woning moet nog aangifte doen.

Leeuwarden: bedreiging, aanhouding verdachte
Op donderdag om 02.40 uur kreeg de politie een melding van een bedreiging op de Grote Hoogstraat. De politie werd daar op twee personen gewezen die iets met de bedreiging te maken zouden hebben. De politie sprak de mannen aan waarop een van de mannen iets op de grond liet vallen, het bleek een vuurwapen te zijn. Het bleek dat een portier van een uitgaansgelegenheid was bedreigd door de mannen. Daarop was de portier naar binnen gevlucht en had de politie gebeld. De politie heeft de verdachte met het wapen aangehouden, het wapen is in beslag genomen. De verdachte, een 25-jarige inwoner uit Leeuwarden, gedroeg zich agressief bij het vervoer naar het politiebureau. De portier, een 43-jarige inwoner uit Leeuwarden, moet nog aangifte doen.

Stiens: eenzijdige aanrijding met letsel
Op donderdag omstreeks 00.20 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding met letsel op de Trijehoeksdyk. Een 31-jarige automobilist uit Kollum reed richting Stiens en is door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren. Hij is via een dam de naastgelegen sloot ingereden. De automobilist is zelf uit zijn auto geklommen. De automobilist had last van zijn nek en benen en is met de ambulance naar het MCL-Zuid in Leeuwarden gebracht.

Jorwert: eenzijdige aanrijding met letsel
Op donderdag om 04.00 uur heeft er een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de Arsumerdyk. Een 42-jarige automobilist uit Dokkum reed vanuit richting Mantgum in de richting Jorwert. In een flauwe bocht naar rechts, reed hij rechtdoor. Hij kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. De automobilist is zelf nog uit zijn auto gekropen. De man is met de ambulance met vermoedelijk inwendig letsel overgebracht naar het MCL-Zuid in Leeuwarden.

Dokkum: overval
Op donderdag om 04.05 uur liep een 55-jarige inwoner uit Dokkum in de passage naast het VVV. Hij werd daar door twee mannen vastgepakt en bedreigd. Hij moest zijn geld afgeven. De man rukte zich echter los en liep vlug verder. Op de Koornmarkt werd hij door dezelfde mannen aangehouden en bedreigd met een mes. Ook nu wilde hij zijn geld niet afgeven, er ontstond een wortseling en zijn portemonnee werd hem afhandig gemaakt. De politie heeft de omgeving nog doorzocht, maar heeft de mannen niet meer aangetroffen. In de portemonnee zaten enkele honderen euros. De portemonnee werd later leeg aangetroffen.

Bureau Communicatie, 0900 - 8844