Digitale Gemeente Houten

Casema akkoord met basispakket TV-zenders

dinsdag 29 juli 2003 - Bron: Redactie SDGH

De programmaraad Midden-Utrecht heeft een advies uitgebracht voor de doorgifte van televisiezenders via de kabel voor de periode september 2003 t/m augustus 2004. Het advies wordt gedaan aan de kabelexploitant Casema en geldt voor de gemeenten Houten, De Bilt, Vianen, Maarssen en Nieuwegein.

De programmaraad heeft bij zijn advies gestreefd naar een divers, pluriform en tevens evenwichtig aanbod aan buitenlandse televisiezenders. De reacties op het in mei 2003 gegeven concept advies vormden op zich voor de programmaraad geen aanleiding om af te wijken van dit advies.

Nieuw is de zender EuroNews. EuroNews is een Europese nieuwszender opgezet door diverse Europese publieke omroepen. EuroNews besteedt naast het wereldnieuws, Europese sporten en het Europese weer ook aandacht aan het Europese parlement, de gevolgen van de invoering van de Euro, de verhoudingen tussen de diverse Europese landen en de relatie van Europa met de rest van de wereld.

EuroNews zendt uit in diverse Europese talen. Op advies van de programmaraad zal de doorgifte in deze regio zowel in het Engels als in het Frans worden verzorgd. Dat betekent dat de kijker zelf kan kiezen in welke van deze twee talen hij EuroNews wil volgen. Volgens de programmaraad levert deze zender een meerwaarde voor het pakket op.

Basispakket
In het basispakket zijn 7 zenders wettelijk verplicht opgenomen:
1 Nederland 1:

2 Nederland 2:

3 Nederland 3:

4 regio TV Utrecht

5 VRT1:

6 Ketnet/Canvas:

7 Lokale omroep (niet in Houten)

Aanvullingen

8 BBC1:

9 BBC2:

10 ARD:

11 ZDF:

12 TV5:

13 EuroNews:

14 TRT:

15 ARTE:

16 Casema Service Kanaal

17 Etalagekanaal.

Casema
De kabelexploitant heeft inmiddels laten weten het uitgebrachte advies over te nemen en er naar te streven het basispakket als afzonderlijk pakket van 17 zenders, naast een standaardpakket van 34 zenders, in de verschillende gemeenten aan te gaan bieden. Er ontstaat dus voor de abonnee een keuze uit twee verschillende pakketten. De invoering van de keuzepakketten in Houten voorzien per 1 oktober.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).