EVD


Egypte: investeringsklimaat

---

Egypte heeft een grote lokale markt, een goede ligging ten opzichte van Europa en de Golfstaten en de status van politiek en cultureel centrum van de Arabische wereld. Daardoor is het een aantrekkelijke bestemming voor buitenlandse investeerders die geïnteresseerd zijn in productie voor zowel de lokale markt als voor export. Uit een International Market Insight van de U.S. Commercial Service blijkt dat economische hervormingen bijna alle sectoren hebben geopend voor private ondernemingen.
Van juli 2002 tot maart 2003 bedroegen de buitenlandse investeringen in Egypte 578,1 miljoen US dollar. Dit rapport geeft een beschrijving van het investeringsklimaat in Egypte. Onderwerpen als wetgeving op het gebied van buitenlandse investeringen, arbitrage, betalingsverkeer, corruptie, arbeid, vrije zones en havens komen aan de orde.

29.07.2003
---

Bron: U.S. Commercial Service (21p.)
Nummer: 104503
Zie ook:
Egypte: buitenlandse investeringen
Egypte: bedrijfsvestiging
Egypte: investeringsbeleid

Open het originele document via:
Open brondocument
Wat is InfoPlus?

De volledige tekst is op te vragen via het formulier kopieaanvraag. Vermeld steeds uw eigen faxnummer. Wij versturen géén kopieën per e-mail, alleen per fax of per post. Kosten: bij meer dan 50 pagina's 0,20 euro per pagina en 5,00 euro administratiekosten. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij de informatiemanager EGYPTE (Laura Ooms), e-mail EGYPTE, fax (070) 385 80 97, telefoon (070) 778 86 03.