Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 16 en 30 juli 2003

GROENSTRUCTUURPLAN TER INZAGE

Van 14 juli tot en met 15 augustus aanstaande ligt het gemeentelijk Groenstructuurplan ter inzage in het Informatiecentrum van het gemeentehuis aan de Hofstraat. Hierin wordt aangegeven wat de betekenis is van het openbaar groen en wat er in de toekomst moet gebeuren om de kwaliteit van het gemeentelijk groen te behouden en te verbeteren. In het plan wordt zowel ingegaan op de hoofdstructuren van het groen als op het groen op wijkniveau. Het groenstructuurplan gaat niet in op de stukjes openbaar groen op straatniveau of aansluitend aan particuliere eigendommen.

Het Groenstructuurplan is, in opdracht van de gemeente, opgesteld door bureau Oranjewoud. Ook de burgers zijn hierbij betrokken; zij konden in mei van dit jaar deelnemen aan twee groenworkshops. Na een toelichting op het concept-Groenstructuurplan, werd hierover in kleinere groepen met elkaar van gedachten gewisseld.

Alle ingebrachte ideeën en meningen werden tijdens de avond besproken en vervolgens meegenomen bij de uitwerking van het plan. In totaal hebben zo'n 100 personen aan de workshops deelgenomen. Ook het IVN afdeling Geldrop en Platform Duurzaam Geldrop waren hierbij aanwezig.

TER INZAGE
In de bovengenoemde periode kunt u schriftelijk reageren op het Groenstructuurplan. Richt uw reactie aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop.

In september zal het Groenstructuurplan vervolgens worden besproken in de raadcommissie Grondgebiedzaken en in de gemeenteraad.

MEER INFORMATIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer N. Gorris van de afdeling Gemeentewerken. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer 2893945.