Politie Gelderland-Zuid


Datum  29 juli                                                       
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen


Vernieling ruiten
Dinsdagochtend is op de Dommersveldweg een 19-jarige man uit Nijmegen aangehouden nadat hij enkele ruiten van een pand vernield had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor drugsbezit
Een 43-jarige man is aangehouden op het Joris Ivensplein nadat bij controle bleek dat de man harddrugs in zijn bezit had. De verdachte heeft een verblijfsontzegging gekregen. Tegen hem wordt proces-verbaal

Diefstal auto
Vanaf de Boeckstaetedreef is maandagavond een witte Opel Corsa, kenteken YB-60-Vl, weggenomen. Aangever is een 26-jarige Nijmegenaar.



District Tweestromenland



Ubbergen - vernieling

Maandagavond is een 14-jarig meisje uit Ubbergen aangehouden op de Rijksstraatweg nadat zij een brievenbus beklad had. Een getuige zag het meisje met haar viltstift in de richting van enkele ramen lopen en hield haar hierop aan voor vernieling. De 14-jarige is naar HALT verwezen.


District De Waarden


Poederoijen - aanhouding na vechtpartij

Dinsdagmorgen is een 26-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden in verband met de vechtpartij die maandagmorgen plaatsvond in Poederoijen. Bij de vechtpartij raakte een man gewond doordat hij met een mes was gestoken.
Het slachtoffer is in verband met zijn letsel vervoerd naar het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem.


Dodewaard - aanrijding met letsel

Een 47-jarige man uit Zetten is met hoofdletsel naar het Radboud -ziekenhuis vervoerd nadat hij bij een aanrijding op de kruising Groenestraat / Molenhofstraat gewond was geraakt. De man reed op zijn bromfiets over de Groenestraat en verleende op de kruising geen voorrang aan een 26-jarige automobiliste uit Wijchen.

Tiel - woninginbraak
Maandagmorgen werd uit een niet-afgesloten garage aan de Zonnedouw een kinderfiets weggenomen. Aangever is een 42-jarige man uit Tiel.


Asperen - brandje

Maandagnacht roken surveillerende agenten aan de Stadswal een brandlucht.
Bij onderzoek bleek in een schuurcomplex een aggregaat voor de nodige rookontwikkeling te zorgen doordat deze te dicht bij een houten paal geplaatst was. De paal is door de brandweer verplaatst. Er deed zich geen persoonlijk letsel voor. De aanwezige dieren
hebben eveneens geen nadelige gevolgen ondervonden.




Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --