Novem


29-07-2003
Programma Duurzame Ketens en Energiebesparing van start

Op woensdag 11 juni 2003 is het programma Duurzame Ketens en Energiebesparing (DKE) van start gegaan. Het programma bevordert ketensamenwerking op het gebied van energiebesparing in de agrarische en voedselverwerkende sector. Tot en met 2004 is er EUR 1,8 miljoen beschikbaar voor het uitvoeren van pilotprojecten.

Tijdens een informatieve bijeenkomst op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), hebben de twee uitvoerende organisaties - stichting AKK en agentschap Novem - een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. AKK en Novem gaan gezamenlijk het bedrijfsleven ondersteunen bij de realisatie van energiebesparing door ketensamenwerking en de ontwikkeling van kennis, instrumenten en maatregelen.

Het programma DKE past in het verlengde van de Meerjaren energiebesparing die het ministerie van LNV heeft afgesloten met bedrijven en branches in de Agro-food-sector. De pilotprojecten moeten inzicht geven waarom en hoe het bedrijfsleven ketensamenwerking organiseert en hoe de overheid hiermee haar
energiebesparingdoelstellingen kan halen. Bedrijven kunnen door het uitvoeren van projecten concrete resultaten halen.

Er zijn extra middelen toegevoegd aan het lopende
co-innovatieprogramma `Duurzame Agro Food ketens' van AKK om de projecten te ondersteunen. Het programma beschikt al over middelen om ketenprojecten op het gebied van transportbesparing en nevenstromen te ondersteunen. Met de toevoeging van het thema energiebesparing hebben agrobedrijven volop mogelijkheden om concreet en praktisch aan de slag te gaan met innovaties op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ruben van der Laan van LNV (070 - 3785140), Marc van den Heuvel van AKK (073 - 528 66 22) of Jan Iepsma van Novem (030-2393602).