Dienstenbond CNV

CAO groothandel Textiel goedgekeurd
29-07-2003

De leden van CNV Dienstenbond zijn in meerderheid akkoord gegaan met het eindbod voor een nieuwe CAO Groothandel Textiel. Omdat de andere bonden en de werkgevers ook akkoord zijn met het resultaat ligt de nieuwe CAO inmiddels bij de drukker. De nieuwe CAO is daarmee een feit.

Drie weken geleden hebben wij u een reactieformulier toegestuurd met de vraag of u akkoord gaat met het door de werkgevers neergelegde eindbod. De CNV Dienstenbond heeft veel reacties van u mogen ontvangen welke in meerderheid positief waren. De belangrijkste punten uit de nieuwe CAO nogmaals op een rij:

* Een verhoging van de werkelijk betaalde salarissen en salarisschalen per 1 september 2003 met 2%. En een eenmalige verhoging van het werkelijk betaalde salaris per 1 februari 2004 van 0,4%.

* Partijen zijn al akkoord over de beperking van het maximale aantal uren overwerk per half jaar (van nu 100 uur) naar 90 uur.
* Een afspraak over het ook later dan na 2 maanden in tijd kunnen opnemen van overwerk.

* Verlenging van de huidige kinderopvangregeling tot 1 januari 2004.
* Het bestuur van het prépensioenfonds heeft noodgedwongen moeten besluiten tot een premieverhoging Pretex van 0,5% per 1 januari 2004. Op basis van een 50-50 verdeling komt 0,25% voor uw rekening.

* Er zijn concrete(!) afspraken over een viertal paritaire werkgroepen.

(De eerste werkgroep zal zich gaan richten op de functiewaardering en het loongebouw. Daarvan is ook een onderdeel de discussie over de werkingssfeer van de CAO en het gestelde in artikel 2 lid 5. Daarbij ook in hoeverre de CAO ook van toepassing is op handelsvertegenwoordigers.
De tweede werkgroep richt zich op het herschrijven van de CAO. Een hele klus om te gaan komen tot een beter leesbaar CAO-boekje. De derde werkgroep richt zich op de kinderopvangregeling, de studiekostenregeling, scholing, opleiding en de werkgeversbijdrage. En de vierde werkgroep richt zich op pensioen en CAO à la Carte. In de eerste plaats zal daarbij worden onderzocht hoe deze regelingen er in de praktijk uitzien en worden toegepast.)

* Over de Wet Verbetering Poortwachter is onder voorwaarden afgesproken dat er ook sprake is van een verplichting van de kant van de werkgever om volledig loon door te betalen na een uitspraak van de UWV.

* Het ouderenbeleid krijgt een unieke aanpak. Hierover is al afgesproken dat werknemers van 55 jaar en ouder het recht(!) op een overleg krijgen met hun werkgever in het kader van loopbaanperspectief. Indien werknemers van die leeftijd minimaal 10 jaar in de branche werkzaam zijn geweest krijgen ze het recht op een eenmalige mediation. Het doel is om onder begeleiding van die externe deskundige te komen tot afspraken over een aanvaardbare invulling van de resterende loopbaan tot het moment (pré-)pensioen.

* Over de Wet Arbeid & Zorg is afgesproken dat de CAO niet in negatieve zin zal afwijken van de Wet. Het is nog niet duidelijk of deze afspraak zich zal beperken tot deze CAO?

Vragen?
Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met bestuurder Harrie de Vaan, tel: (010)2651111 of email: h.devaan@cnvdibo.nl.