Politie Amsterdam-Amstelland

Oplichter gepakt

29-7-2003. Gisteravond is een 17-jarige man gearresteerd die in een fastfoodrestaurant aan de Nieuwendijk probeerde af te rekenen met een vals honderdje. Toen agenten hem arresteerden vonden zij in de plastic zak die hij bij zich had ook nog eens 100 gram softdrugs.
---

Vandalen gearresteerd

29-7-2003. De politie heeft gisteravond rond acht uur twee overlastveroorzakers van 16 en 19 jaar gearresteerd. De knapen sloegen op ruiten van woningen, gooiden een fles drank op straat kapot en vernielden de zijspiegel van een vrachtwagen.

---

Man gewond na steekpartij

28-7-2003. Vrijdagavond raakte een 26-jarige man uit Groningen gewond nadat hij op de Nieuwendijk een aantal keren met een mes in zijn arm was gestoken. Het slachtoffer werd in een ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen.

Even voor achten werden het slachtoffer en een vriend aangesproken door een onbekende man die hen drugs aanbood. Toen zij aangaven daar geen belangstelling voor te hebben, bleef de man aandringen. De mannen duwden de drugsaanbieder weg. Deze trok een mes en stak direct op het slachtoffer in. De dader ging er vandoor en is sindsdien spoorloos.
---

Dodelijke aanrijding

28-7-2003. Vrijdagmiddag kwam een 59-jarige man uit Nijverdal om het leven, nadat hij op de Prins Hendrikkade door een vrachtauto was geschept. Het slachtoffer bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen. De 49-jarig vrachtwagenchauffeur werd aangehouden en naar een politiebureau overgebracht waar hij werd verhoord.

Even na vijven werd de voetganger, die waarschijnlijk onderweg was naar het Centraal Station, geschept door de vrachtauto. Deze kwam uit de richting van het Damrak en reed richting de IJ-tunnel. De chauffeur had niet in de gaten dat hij de voetganger had geraakt. Het slachtoffer werd hierdoor enige meters meegesleurd. Pas nadat getuigen hem riepen, bracht de bestuurder zijn voertuig tot stilstand en ontdekte hij wat er aan de hand was.

---

Ramkraak bij autobedrijf

28-7-2003. In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben onbekenden ingebroken bij een autobedrijf aan de Contactweg. De inbrekers ramden tussen elf en twaalf uur met twee auto?s die binnen stonden de rolluiken van het pand en reden naar buiten. Of er auto's zijn gestolen en om hoeveel auto's het gaat is nog niet bekend.
---

Slang kruipt uit toilet

28-7-2003. Een bewoner van een woning in de Marathonbuurt kreeg zaterdagochtend de schrik van haar leven toen een 80 centimeter lange slang uit haar toiletpot kroop. Met de schrik om het hart waarschuwde zij de politie die het serpent wist te vangen. Het beest is overgebracht naar Artis. Vermoedelijk is de slang afkomstig uit een terrarium uit de buurt.

---

Politieman gestoken, verdachte neergeschoten

De technische recherche onderzoekt de zaak
Foto C. Toorenspits

25-7-2003. Donderdagmiddag is op de Baarsjesweg een politieman neergestoken. Rond kwart over vijf kregen de agenten de melding dat er een agressieve man met een mes zou lopen op de Baarsjesweg. Zij vonden hem en spraken hem aan. Onmiddellijk viel de agressieve man de politiemensen aan en schopte tegen de politiebus. De dienders gebruikten pepperspray om de man te kunnen overmeesteren, maar dat had geen effect. De verdachte stak een van de agenten neer en richtte zich vervolgens op diens collega. Deze trok zijn vuurwapen en schoot hem neer. Beide gewonden liepen verwondingen op in het bovenlichaam en werden naar een ziekenhuis vervoerd. Over de toedracht is nog niets bekend. De rijksrecherche stelt een onderzoek in.
---

Fietsers geschept door auto

28-7-2003. Een 60-jarige vrouw raakte vanochtend zwaargewond bij een aanrijding op de Stadhouderskade toen zij vanachter werd geschept door een donkergrijze Saab. Het slachtoffer is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

De vrouw fietste samen met haar man rond tien uur over de Stadhouderskade vanuit de Ferdinand Bolstraat in de richting van de Hobbemakade. Toen de fietsers linksaf sloegen, werden zij vanachter geschept door de auto. Hierbij liep de vrouw ernstig hoofdletsel op. De man raakte lichtgewond en werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

De politie van het wijkteam Ferdinand Bolstraat is op zoek naar mensen die getuige waren van, of informatie hebben over, dit ongeval en dit nog niet gemeld hebben. U kunt contact opnemen via (0900) 8844.
---

Vondeling Molenwijk

11-7-2003. Rechercheurs van de Jeugd- en zedenpolitie zijn op zoek naar de moeder van en/of degene(n) die een kind hebben achtergelaten in een flat aan Grondzeiler in Molenwijk (Amsterdam-Noord).

Het kind werd woensdagmiddag 9 juli rond twee uur aangetroffen op een galerij. Het gaat om een pasgeboren jongetje met een getinte huidskleur. Hij was gewikkeld in een laken en zat in een vuilniszak. Het kind verkeert in goede gezondheid en verblijft op een opvangadres.

De politie heeft de volgende vragen:

Wie heeft woensdagmiddag 9 juli in de omgeving van Molenwijk iets bijzonders gezien dat in verband zou kunnen staan met de vondst van de baby?

Wie denkt de deze week bevallen moeder van de baby te kennen?

wie heeft andere informatie die voor het onderzoek mogelijk van belang is.

Het onderzoeksteam is telefonisch bereikbaar op (020) 559 30 45
---

Vrijwilligers gezocht

12-6-2003. De politie Amsterdam-Amstelland is op zoek naar nieuwe vrijwilligers, de zogenaamde volontairs, voor ondersteunende werkzaamheden binnen het korps. Vijftien van hen zullen worden ingezet als preventieadviseur. Na een speciale opleiding krijgen zij een landelijke erkend certificaat.
volontair aan het werk

Interesse? Bel dan: (020) 559 4419,
of lees hier eerst meer over volontairs.

---

Geef uw mening

Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en geef uw mening.

---

Overvallers blijken nep

29-7-2003. De politie trok er gisteravond opuit om drie vermeende overvallers in te rekenen die rondhingen bij een bedrijf aan de Oosterringdijk. Het bleek uiteindelijk om HAVO-scholieren te gaan die geslaagd waren voor hun examen en dit op originele wijze wilden vieren. Zij maakten video-opnames van zichzelf als commando?s die met bivakmutsen over de dijk slopen. De politie overweegt de schade van deze politie-inzet op de grappenmakers te verhalen.
---