Gemeente Zoetermeer

Actieweek Oosterheem, Schoon maken, schoon houden!

Van maandag 28 tot en met vrijdag 1 augustus a.s. organiseren het projectbureau Oosterheem, de wijkpost Oosterheem en de gemeentelijke Reiniging de actie Schoon maken, schoon houden in de jongste wijk van Zoetermeer, Oosterheem. Bij een wijk in oplevering doen zich, zeker in het begin, regelmatig problemen voor bij het op niet juiste wijze aanbieden van huishoudelijk afval. Ook bedrijfsafval, o.a. van bijvoorbeeld keukeninstallateurs en bij tuininrichting, komt voor in de openbare ruimte. Dit afval moet door de betreffende uitvoerder zelf worden verwijderd.

Schoon maken, schoon houden!
In de actieweek zal de gemeente zich van haar beste zijde laten zien. Onder het motto schoon maken, schoon houden! zal al het afval en zwerfvuil worden verwijderd en wordt er extra geveegd. De gedachte achter deze actieweek is dat een schone wijk ook uitnodigt om hem schoon te houden. Het op juiste wijze aanbieden van afval door bewoners zelf is een eerste voorwaarde.

Wijkbewoners hebben, vooraf, een flyer ontvangen wat er zoal te gebeuren staat. Hierin staan ook de spelregels vermeld hoe het huishoudelijk afval aan te bieden. En zelfs is er gelegenheid om grond en puin ter plaatse gedurende de actieweek op locatie gratis zelf aan te bieden.
Tijdens de actieweek zal het team Handhaving extra controleren op het goed aanbieden van afval. Na het schoonmaken zullen op diverse plaatsen bordjes worden geplaatst met de tekst Schoon. Dit om wijkbewoners te attenderen op de schoonmaakactie.

De spelregels voor het gescheiden aanbieden van huishoudelijk afval staan vermeld in de Huisvuilkalender die, in het begin van het jaar, huis aan huis wordt verspreid in heel Zoetermeer. Deze informatie vindt u vanzelfsprekend ook op de gemeentelijke website, www.zoetermeer.nl

Laatste wijziging: 24-07-2003