Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 29-07-2003
persberichten dinsdagmorgen
Ron Reinds

Aanrijding met letsel

SCHOONEBEEK Gistermiddag raakten bij een aanrijding op de Europaweg twee personen gewond. Een 35-jarige in Schoonebeek woonachtige autobestuurster reed in de richting van Coevorden en wilde een aan de linkerzijde van de rijbaan gelegen inrit inrijden. Tijdens het afslaan werd ze links ingehaald door een 17-jarige eveneens in Schoonbeek wonende bromfietser. Een aanrijding was het gevolg waarbij beide bestuurders met respectievelijk oogletsel en een pijnlijke knie werden overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.

Rijden onder invloed

HOOGERSMILDE Vannacht werd op de Bosweg een bestuurder aangetroffen die onder invloed reed. Een 24-jarige uit Vriezenveen afkomstige autobestuurder blies 615 ug/l. waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man werd met een snelrecht dagvaarding weer in vrijheid gesteld

Winkeldief na vechtpartij aangehouden

ASSEN Tijdens een vechtpartij gisteravond in de Minervalaan tussen een 32-jarige en een 38-jarige Assenaar werd door getuigen de 32-jarige Assenaar herkend als de dader van een winkeldiefstal. De man had kort daarvoor bij een supermarkt aan het Burgemeester de Dreuplein 2 blikjes bier weggenomen. Hij werd aangehouden en kreeg een dagvaarding. Of er nog een aangifte komt van de vechtpartij tussen de heren is nog niet bekend.

Alcoholcontrole

ROLDE Gisteravond werd er op de Asserstraat op alcohol gecontroleerd. Ongeveer 55 bestuurders namen deel aan een blaasproef. Er werden geen overtredingen geconstateerd.

Vechtpartij echtelieden

EMMEN Vannacht ontstond er een vechtpartij tussen een op de Meerdijk verblijvend kermisexploitanten echtpaar. Hierbij mishandelde de 49-jarige man zijn 46-jarige echtgenote in hun caravan waarbij de vrouw een hoofdwond opliep. De man werd ter plaatse aangehouden en ingesloten in het bureau in Emmen. De vrouw werd behandeld voor haar hoofdwond en bleef ter observatie in het Scheperziekenhuis in Emmen. De echtelieden konden zich tengevolge van overmatig alcoholgebruik weinig meer van het gebeuren herinneren.

Meerdere brandjes

ASSEN Afgelopen nacht zijn zowel de brandweer als de politie ongeveer anderhalfuur bezig gehouden met diverse brandjes. Bij de Steigermesschen werd een container in de brand gestoken en bij basisschool De Borg werd er in drie containers brand gesticht. Bij het appartementencomplex aan de Kleuvenstee werd een brandende container tegen de gevel aangezet. Op het afgesloten terrein van de Praxis aan de Industrieweg zijn pallets en isolatiemateriaal in brand gestoken dat tegen de gevel aan stond. Doordat de brandweer al in de wijk Marsdijk uitgerukt was kon men snel ter plaatse zijn en zodoende een grote brand voorkomen. Bij het afgesloten terrein van Boels aan de Industrieweg werd een brandende aanhanger en een brandend mobiel toilet ontdekt. Deze werden eveneens door de brandweer geblust. Tevens werd een brandende container ontdekt aan de Einsteinlaan en de Alberdastraat. Al met al kon door snel handelen van de brandweer grote branden voorkomen worden. De politie stelt een onderzoek in.