Gemeente Enkhuizen

Week 30: Zomeravond Beiaardconcert met Karel Keldermans

Op dinsdag 29 juli aanstaande vindt het zevende concert plaats in de serie 'Zomeravond beiaardconcerten Zuidertoren Enkhuizen 2000. Deze serie wordt georganiseerd door de Enkhuizer Klokkenspelvereniging en de gemeente Enkhuizen. Beiaardier Karel Keldermans zal die avond van 20.00 tot 21.00 uur een concert uitvoeren. Hij speelt onder andere werken van Byrnes, Mozart, Sousa en Courter.

Karel Keldermans
studeerde beiaard bij Piet van den Broek aan de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen en studeerde daar af met grote onderscheiding. Keldermans was 9 jaar bestuurslid van The Guild of Carillonneurs in North America, de Amerikaanse beiaardiersvereniging, waarvan hij 5 jaar voorzitter was. Hij is regelmatig jurylid geweest bij diverse Europese beiaardconcoursen en gaf regelmatig master classes beiaard. Met zijn vrouw Linda schreef hij het boek Carillon; The evolution of a Concert Instrument in North America. In 1998 werden Karel en Linda Keldermans wegens hun inzet voor de beiaard gezamenlijk onderscheiden met de Berkeley Medaille van de Universiteit van California in Berkely. Keldermans wordt regelmatig gevraagd een bijdrage te leveren aan diverse schoolprojecten en internationale publicaties over de beiaardkunst. Hij legde zijn beiaardspel vast op inmiddels 5 solo-CDs, de laatste werd uitgegeven voor het Springfield beiaardfestival in 2002 en verzorgde 2 films over de beiaardkunst.

De Zomeravond Beiaardconcerten kunnen uitstekend worden beluisterd in de luistertuin (beschikbaar gesteld door de heer E. Wentzel van banketbakkerij Massenberg), De ingang van de tuin wordt aangegeven en de entree is vrij. Een andere luisterplaats is het Zuiderkerkhof waar de gemeente zorgt voor stoelen. De ingang is aan de zuidkant van de kerk. Beide luisterplaatsen hebben hun eigen karakter, terwijl de beiaard op deze luisterplaatsen verschillend ervaren wordt.

Informatie:
Stadsbeiaardier Frits Reynaert, tel.: (0228) 31 78 16.

Datum laatst gewijzigd: 23/7/2003