Politie Midden- en West Brabant

Vechtpartij in Tilburg Noord

Tilburg, 28 juli 2003

Politie heeft handen vol aan
treffen tussen Somaliërs en Antillianen

TILBURG - De politie van district Tilburg heeft vanavond op het Verdiplein korte tijd de handen vol gehad aan een treffen tussen een groep van naar schatting 80 Somaliërs en Antillianen. Deze twee bevolkingsgroepen, waarvan het merendeel woonachtig is in Tilburg Noord, gingen elkaar vanavond rond halfzes om nog onbekende reden te lijf met honkbalknuppels en stokken.

Personeel van de Directe Hulp Verlening (DHV), voorheen Noodhulp genoemd en politiemensen van de politieteams in dit district hebben op het Verdiplein de vechtenden gescheiden.

Bij de schermutselingen werd één persoon met een honkbalknuppel op de rug geslagen en raakten twee auto`s die daar geparkeerd stonden beschadigd.

De politie, die de mishandeling op heterdaad ontdekte, heeft de verdachte hiervan, een Somaliër, aangehouden op verdenking poging tot zware mishandeling. Na onderzoek bleek deze man ook betrokken te zijn bij de vernieling van de eerder genoemde auto`s.

De aangehouden verdachte, een 39-jarige man, is in verzekering gesteld. De politie, die de zaak hoog opneemt, stelt een uitgebreid onderzoek in naar de oorzaak van het treffen.

Bron: Carel Bouman