B E H E E R V A N I T - I N F R A S T R U C T U U R


1ste halfjaar 2003: voorlopige resultaten Econocom Group

                    Geconsolideerde omzet: 515 miljoen EUR (+ 23%)
                            Bedrijfsresultaat: 7,8 miljoen EUR (+ 35%)
                                                                                               + 35%       7,8
                                               + 23%        515,0                      5,8
                                      418,5
                                     S1 2002                S1 2003                  S1 2002             S1 2003
                                                 Omzet                                    Bedrijfsresultaat

Tijdens de eerste helft van het boekjaar 2003, heeft Econocom Group een geconsolideerde omzet geboekt van 515 miljoen EUR, d.i. een stijging van 23% ten opzichte van dezelfde periode van het vorige boekjaar. Bij vergelijkbare consolidatiekring ­ en zonder rekening te houden met de overnames van Comdisco France/Promodata, Synopse en de onderhoudsactiviteiten van Tasq - is de omzet stabiel. De rentabilitiet en de omzet van de activiteit Financial Services zijn gevoelig verhoogd onder andere als gevolg van de integratie van Comdisco France/Promodata overgenomen in oktober 2002. Het integratieproces verloopt overigens goed. Voor het tweede halfjaar zijn de groeivooruitzichten lager gelet op de zeer goede cijfers die, bij vergelijking, in het tweede halfjaar van 2002 werden behaald. De activiteit Products & Solutions blijft moeilijkheden ondervinden door de zwakke vraag naar informaticaproducten en omdat de fabrikanten meer en meer overstappen naar directe verkoop. In België draaide men break-even, in Frankrijk was de activiteit echter verliesgevend. In het tweede halfjaar zou ze over het geheel genomen winstgevend moeten zijn. De activiteit Managed Services kreeg tijdens het eerste halfjaar meerdere grote aanbestedingen voor facility management toegewezen. De contracten voor outsourcing en technische bijstand daarentegen stonden onder prijsdruk. Tijdens dit eerste halfjaar hebben we overigens de integratie van de onderhoudsactiviteiten van Tasq, overgenomen in december 2002, tot een goed einde kunnen brengen. Econocom is thans de nr 1 in hardwareonderhoud in Frankrijk.
Voor 2003, en bij vergelijkbare consolidatiekring, zouden de omzet en het resultaat van de Managed Services-activiteiten stabiel moeten blijven. Het aandeel in het resultaat 2003 van de onderhoudsactiviteiten van Tasq wordt, zoals voorzien, negatief. De terugkeer naar het break even is immers gepland voor het eerste halfjaar van 2004.
Het geconsolideerd bedrijfsresultaat bedroeg 7,8 miljoen EUR, of 35% meer ten opzichte van het cijfer van het eerste halfjaar van 2002. Op 30 juni 2003 bedroeg het eigen vermogen 87 miljoen EUR. Het bedrag van de goodwill komt op 8 miljoen EUR. De nettokaspositie (vrij van schulden) blijft zeer positief op 44 miljoen EUR, tegen 31 miljoen EUR op 30 juni 2002. De financiële toestand van de groep alsook haar specifiek business model ­ opgebouwd rond drie complementaire activiteiten waarvan er twee anticyclisch werken ten opzichte van elkaar en een kostenstructuur die voorrang geeft aan variabiliteit ­ zijn bepalend voor haar weerstand. Gezien de huidige economische context mag de vooruitgang van de resultaten in het eerste halfjaar echter niet geëxtrapoleerd worden voor het geheel van het boekjaar. Voor 2003 voorziet de groep immers resultaten die in de buurt liggen van die van 2002. De definitieve geconsolideerde halfjaarcijfers zullen op 10 september 2003 bekend worden gemaakt.

Het aandeel Econocom Group is opgenomen in de Next Economy-index van Euronext. E-mailcontact : jean-philippe.roesch@econocom.fr Voor meer informatie kunt u terecht op onze site: www.econocom.com


---- --