Ingezonden persbericht

Historische Vondelparkvilla inspireert kunstenaars

Amsterdam, 28 juli 2003 - Karl Hazelhoff Roelzema mijmerde er over zijn roemruchte leven en Anthony Fokker droomde er van zijn Fokker-imperium. In de maand augustus is deze monumentale villa de inspiratiebron voor acht jonge kunstenaars.

De 'Site Specific' tentoonstelling, georganiseerd door het Amsterdams kunstenaars advies bureau Deiska BV, laat werk zien van acht talentvolle jonge kunstenaars afkomstig uit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Polen en Nederland. "In de afgelopen maanden hebben de kunstenaars de villa zelf ervaren, leren kennen en toegeëigend alvorens een specifiek thema uit te werken," vertelt Donna Wolf van Deiska. "Zij zullen al onze zintuigen aanspreken om deze plek, net als zij, te ervaren."


Zo laat Mark Bain (VS) ons gedigitaliseerde bewegingen van bomen rond om de villa zelf voelen. Elena Beelaerts (NL) heeft het thema uitgewerkt tot een installatie met hond 'Pluto' die zich helemaal overgeeft en ons uitnodigt om te snuffelen bij hem thuis .


De andere zes kunstenaars zijn: Lawrence Bailey, Martha Colburn, Renata Czajor, Marieke van Diemen, Gijs Müller en Nicky Zwaan. Een in cultureel opzicht historische Amsterdamse plek komt door deze tentoonstelling na vele jaren weer in de ban van de kunsten. Deze hedendaagse kunstenaars voegen een eigentijdse fase aan de geschiedenis van de villa toe.


De tentoonstelling Site Specific duurt van 3 t/m 24 augustus. Adres: Roemer Visscherstraat 47 (aan het Vondelpark vlak bij het Filmmuseum). Openingstijden zijn: woensdag t/m zondag van 11:00 tot 18:00 uur. Opening 3 augustus 15:00 tot 18:00 uur


Voor meer info : Donna Wolf tel:06 533 79 233 donna.wolf@deiska.nl



DeïsKa is een bedrijf de zakelijke ondersteuning biedt aan een geselecteerde groep talentvolle beeldende kunstenaars. Zij geeft ondersteuning in ruil voor kunst. De verkregen kunst wordt ondergebracht in de collectie van participatiemaatschappij De Verzameling. De Verzameling leent de kunstwerken uit aan haar deelnemers.