PERSBERICHT

HP breidt retour- en recyclingprogramma voor printcartridges uit

AMSTELVEEN, 28 juli 2003 - hp kondigt de uitbreiding van zijn huidige retour- en recyclingprogramma, Planet Partners, aan waarbij nu ook de gebruikte HP inkjet-cartridges van consumenten uit diverse landen worden teruggenomen. De eerste Europese landen die eind 2003 op het programma staan voor de implementatie van de individuele retournering en recycling voor consumenten zijn Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In 2004 zullen het Verenigd Koninkrijk, Ierland en andere landen volgen. Informatie over de retourschema's en richtlijnen voor deelname wordt verstrekt tijdens de invoering van het programma.

Dit nieuwe aanbod is een uitbreiding van het bestaande Europese retour- en recyclingprogramma van HP. Er bestond al een retour- en recyclingprogramma voor zakelijke klanten van inkjet-printcartridges, en voor alle klanten van HP LaserJet-cartridges. HP verwacht dat naar aanleiding van dit nieuwe inkjet-recyclinginitiatief kantoren aan huis en huishoudens in Duitsland tegen het jaar 2005 ongeveer 4 miljoen HP inkjet-printcartridges zullen hebben geretourneerd. Vanuit het Verenigd Koninkrijk verwacht men tegen die tijd ongeveer 2,5 miljoen cartridges.

Pradeep Jotwani, HP Senior Vice-President Worldwide Supplies van de Imaging en Printing Group, voegt hieraan toe: "Met dit programma brengt HP het bekroonde Planet Partners recyclingprogramma naar belangrijke grootstedelijke gebieden over de hele wereld. HP legt zich erop toe ervoor te zorgen dat haar imaging- en printing-producten zo weinig mogelijk sporen achterlaten. Met het aanbieden van een gratis en eenvoudig recycling-programma aan klanten van HP, proberen we een bijdrage te leveren aan het behoud van het milieu."

Alle inkjet-printcartridges van HP die worden geretourneerd vanuit Europese landen zullen worden gerecycled in een faciliteit in de regio. Deze faciliteit heeft nu bijna een jaar lang inkjet-printcartridges van HP gerecycled. Deze werden aangeleverd via het huidige bulkretourprogramma voor zakelijke klanten van HP. Tijdens het recyclingproces worden de originele printcartridges van HP gereinigd en uit elkaar gehaald. De kunststof en metalen materialen worden hergebruikt voor de productie van nieuwe producten.

HP begon met het aanbieden van end-of-life-oplossingen voor zijn originele printcartridges in 1991. Als eerste werd het retour- en recyclingprogramma voor LaserJet-printcartridges geïntroduceerd, voor zowel zakelijke klanten als consumenten. Na aanvang hiervan heeft het programma wereldwijd bijna meer dan 68 miljoen kilo HP LaserJet-printcartridge materiaal gerecycled en hergebruikt.Omdat HP zich toelegt op de implementatie van ecologisch verantwoord productontwerp, productie- en recyclingprocessen, werd de onderneming beloond met diverse certificeringen en bekroningen zoals de Ecohitech Product Award, het Duitse milieulabel Blue Angel, de Energy Star en de Green Cross Millennium Award.

Meer informatie over milieubehoud van HP is te vinden op de website www.hp.com/recycle.

Over HP
HP levert wereldwijd relevante technologie van vitaal belang voor werk en privé. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing en access devices en imaging- en printing-oplossingen. De laatste vier kwartalen behaalde HP wereldwijd een omzet van $ 70,4 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

Contactgegevens voor de redactie:

HP - Antoinette Bendijk
tel 020 547 71 43
antoinette.bendijk@hp.com

H&K/MCS - Maurice Ouderland
tel 020 404 47 07
mouderland@hillandknowlton.com

Nederlandstalige persberichten
http://www.hp.nl/pers