EVD


India: op één na snelste groei ter wereld

---

India is hard op weg om dit jaar na China de snelst groeiende economie ter wereld te worden. Voor dit jaar wordt een groei van minimaal 6 procent verwacht.
Economen staan er versteld van dat deze groei tot stand komt, terwijl economische hervormingen uitblijven. De goede prestaties van de Indiase economie in deze omstandigheden vormen een duidelijke indicatie van wat mogelijk zou zijn wanneer de nodige hervormingen (zoals het terugdringen van het grote financieringstekort van de overheid) wél doorgevoerd zouden worden.
Het gunstig effect van de uitstekende moesson dit jaar is in de huidige prognoses nog niet eens meegerekend. Analisten schrijven de huidige opbloei van de Indiase economie toe aan de lage kapitaalkosten en aan een sterk verbeterd inzicht in de wensen van de Indiase consument, waardoor vraag en aanbod veel beter op elkaar zijn afgestemd.

28.07.2003
---

Bron: Financial Times, (2p.)
Nummer: 104556

Open het originele document via:
Open brondocument
Wat is InfoPlus?

De volledige tekst is op te vragen via het formulier kopieaanvraag. Vermeld steeds uw eigen faxnummer. Wij versturen géén kopieën per e-mail, alleen per fax of per post. Kosten: bij meer dan 50 pagina's 0,20 euro per pagina en 5,00 euro administratiekosten.