Dienstenbond CNV

CNV houdt Yacht in de gaten
28-07-2003

In de afgelopen maand is er overleg geweest tussen CNV Dienstenbond en Randstad Holding over de positie van Yacht. We kijken er met grote zorgen naar, omdat voortdurend de werkgelegenheid onder druk lijkt te staan.

De manier waarop de problemen vervolgens door Yacht opgelost worden, kenmerken zich vooral door onzichtbaarheid. Er wordt zogenaamd in vrijwilligheid achter de schermen een vertrek overeengekomen met collegas die even geen opdracht hebben. Dat zou kunnen betekenen dat ontslag wordt overeengekomen terwijl dat zeer aanvechtbaar is.

Kantonrechters
Als vervolg op deze onduidelijkheid zullen wij de kring van kantonrechters een brief sturen waarin wij voor de ontslagaanvragen bij Yacht vragen om extra zorgvuldig te toetsen op anciënniteit. Of de spelregels rondom ontslag juist worden toegepast, is dus voor ons een groot vraagteken. Bij deze houding van Yacht past ook dat vakbonden veel te laat zijn ingeschakeld bij de reorganisatie. Over de ontwikkelingen van het bedrijf horen we ook graag van u zelf. Het is ons wel duidelijk geworden dat meer betrokkenheid van CNV Dienstenbond geen overbodige luxe is. Dat kunnen we samen bereiken als meer collegas zich bij de vakbond organiseren.

Nut van lidmaatschap
Juist in deze moeilijke tijd is het nuttig om lid van de CNV Dienstenbond te zijn. Het aantal leden bepaalt de positie van de vakbonden in uw organisatie. Hoe meer mensen lid zijn hoe groter de druk bij de werkgever om goede afspraken te maken. U heeft het nut van een stevige vakbond al ingezien want u bent lid. Uw collega misschien nog niet. Wellicht is dit het moment om hem of haar van het nut van het lidmaatschap te overtuigen. Aanmelden van nieuwe leden kan heel gemakkelijk hier! Wij rekenen op u!

Informatie
Meer weten naar aanleiding van deze Informatie? Neem voor vragen of suggesties contact op met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding, tel: (023)5651052 of email: h.gerding@cnvdibo.nl.