Politie Midden- en West Brabant

Politie lost serie straatroven op

Tilburg, 28 juli 2003.

TILBURG - Met de aanhoudingen van zes verdachten (16,17 en 18 jaar oud) heeft de districtsrecherche van Tilburg in samenwerking met de politieteams Leijdal en Binnenstad klaarheid weten te brengen in 15 straatroven en één poging. De verdachten komen uit Tilburg. De straatroven die deze verdachten hebben gepleegd werden voornamelijk gepleegd in de Tilburg Zuid (Piusstraat, Laurens Kosterplein, Korvelplein en Abcovenseweg). Bij de straatroven maakten de verdachten voornamelijk mobiele telefoons en portemonnees met geld buit. Bij vier berovingen namen ze het vervoermiddel van het slachtoffer (fietsen en snorfiets) mee.

In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 juni jl. werden drie verdachten nagenoeg op heterdaad aangehouden bij een straatroof aan de Korvelseweg. Het slachtoffer werd onder dwang vanaf de Edisonlaan meegenomen naar een pinautomaat aan de Korvelseweg. Hier werden de drie verdachten aangehouden.

Tijdens het uitgebreide recherche onderzoek dat het team hierna instelde werden de drie andere verdachten aangehouden. Vijf van de zes verdachten zitten in voorlopige hechtenis.

Bron: Carel Bouman