FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland


Benjamins kandidaat Raad van Commissarissen FloraHolland

(28-07-03)

Henk Benjamins, voorzitter van de Raad van Bestuur van Frans Maas, is de beoogd kandidaat voor de vacature in de Raad van Commissarissen van FloraHolland. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van FloraHolland op 10 december 2003 zal hij, indien de leden instemmen, Richard van Wijnbergen opvolgen, die niet herkiesbaar is.

Bij de invulling van deze vacature is de aandacht in het bijzonder uitgegaan naar een kandidaat die, als bestuurder van een internationaal opererend concern, brede kennis en ervaring heeft op het gebied van grootschalige en veelzijdige dienstverlening aan zelfstandige marktpartijen.

Frans Maas is een internationaal en beursgenoteerd bedrijf met een omzet van 1 miljard euro en is vertegenwoordigd in 31 landen met 204 vestigingen. Er werken 7100 medewerkers.
Benjamins (59) was voorheen werkzaam bij onder andere Unilever en AKZO Nobel. Bij beiden heeft hij diverse logistieke functies vervuld.

Over FloraHolland
Op FloraHolland worden sierteeltproducten verhandeld via veilingklokverkoop en via bemiddeling (contractverkoop). FloraHolland heeft een jaaromzet van 1,9 miljard euro. Marktleider FloraHolland heeft vijf vestigingen, verspreid over het land. Deze liggen nabij sierteeltproductiegebieden, in Naaldwijk, Rijnsburg, Bleiswijk, Venlo en Eelde. In totaal werken er bijna 3000 mensen bij FloraHolland.