Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (28/7)

Oosterhout, maandag 28 juli 2003

Blaffende hond houdt buurt uit hun slaap in Andel ANDEL: In de nacht van zondag op maandag omstreeks 02.30 uur werden bewoners van de Prinses Margrietstraat uit hun slaap gehouden, omdat een hond luid aan het blaffen was. De eigenaar van de hond was kennelijk niet thuis. De hond kon men niet stil krijgen. De politie heeft de hond uit de woning gehaald en overgebracht naar een hondenasiel in Dussen.

Inbraak in woning
KAATSHEUVEL: In een woning aan de G. Doustraat werd tussen zondagochtend en maandagochtend ingebroken. Men kwam de woning binnen door aan de achterzijde een ruit van de keukendeur te vernielen. Daarop heeft men de gehele woning doorzocht. Uit de woning werden diverse goederen, zoals een fiets en kleding, gestolen.

Onder invloed alcohol in auto
GILZE: De politie hield in de nacht van zondag op maandag omstreeks 00.30 uur op de Langenbergseweg een 66-jarige inwoner van Tilburg aan op verdenking van rijden onder invloed. Omdat de persoon niet in staat was een goede blaasproef af te leggen is overgegaan tot een bloedproef. Met een rijverbod van 12 uur is de man in vrijheid gesteld.

Inbraak woning te Hulten
HULTEN: In de nacht van zondag op maandag zijn uit een woning aan de Hultenseweg een digitale camera, een lap-top en een portemonnee ontvreemd. De daders zijn in de woning gekomen door middel van het zogenaamde gaatjes boren. Deze methode komt vaak voor bij draairamen (zoals keukenramen en toiletraampjes). Een inbreker boort een klein gaatje onder de raamboompjes die op deze ramen zitten. Met een ijzerdraadje of ander gereedschap is het dan mogelijk het boompje omhoog te duwen, waardoor het raam opengaat. Het is dus zinvol om dit soort ramen te beveiligen, bijvoorbeeld door vergrendelbare raampboompjes te monteren.

Man met geheugenverlies
OOSTERHOUT: Zaterdagavond 26 juli omstreeks 22.00 uur zette aan aantal jongens een man af bij het politiebureau aan de Van Oldeneellaan die zij elders in Oosterhout hadden gevonden. De (naar later bleek) 28-jarige Oosterhouter had last van compleet geheugenverlies. De jongens hebben een tijdje met hem door Oosterhout gereden om te kijken of hij wellicht iets herkende, maar dat was niet het geval. Uiteindelijk is hij afgezet bij het politiebureau. Daar hebben agenten met hem gepraat, fotos gemaakt en hem uiteindelijk laten onderzoeken door een GGD-arts. Die verwees de man door naar het ziekenhuis in Breda. De politie heeft hem vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Zijn identiteit was op dat moment nog niet bekend. De volgende dag vond de man in het ziekenhuis tussen zijn spullen een pakje shag en vloeitjes. Op het pakje vloeitjes stond een telefoonnummer dat hij heeft gebeld. Dit nummer bleek te horen bij een bekende van hem. Die hij overigens niet herkende. Zo is zijn identiteit uiteindelijk duidelijk geworden. De man heeft nog steeds geheugenverlies en wordt vandaag en morgen verder onderzocht in het ziekenhuis.

Inbraak in woning
OOSTEIND: Op zondag 27 juli tussen 14.00 en 21.00 uur werd tijdens afwezigheid van de bewoners ingebroken in een woning aan de Berkenstraat. Uit de woning werd een videocamera ontvreemd.

Ramkraak in winkelcentrum Arendshof
OOSTERHOUT: In de nacht van zondag op maandag vond omstreeks 02.30 uur een diefstal plaats in het winkelcentrum Arendshof. Met de achterzijde van een personenauto werd een ruit vernield, vervolgens heeft men kleding uit de winkel weggenomen. De gebruikte auto is vermoedelijk eerder in de nacht ontvreemd vanaf de Rozenstraat te Oosterhout.

Inbraak in woning te Oosterhout
OOSTERHOUT: Op zondag 27 juli tussen 13.30 en 19.30 uur werd er ingebroken in een woning aan de Henri Dunantstraat. Uit de woning werd geld gestolen.

Bron: Connie Polak