Lijst Pim Fortuyn


Beste Rob van der Zee,

Tot mijn grote schrik las ik op de LPF-site van Gelderland, onder de titel "Open brief aan Ton Ruttenberg" dat u de schuld van het niet halen van een tweede zetel bij de 1e kamerverkiezingen bij mij neer legt. Hieronder vindt u een kort verslag van de bijeenkomst over welke u op de site schrijft.

Op 3 mei jl. vond er een vergadering van de Statenleden plaats in Karel V te Utrecht, in zake de 1e kamer verkiezingen. Er werd die middag in twee delen vergaderd.

In het eerste deel van de vergadering kregen drie kandidaten voor de
1e kamer de gelegenheid om zich voor te stellen. Andre de Jong ( Lid Hoofdbestuur) en Ronald Tol ( medewerker LPF) begeleidden dit deel van de vergadering vergadering. Er werd ons verteld door Andre en Ronald dat we zeker 2 zetels in de 1e kamer zouden krijgen. Olof Wullink merkte op dat het volgens hem niet zo was. Ik heb mij niet gemengd in de discussie over dit onderwerp. Ik heb wel de opmerking geplaatst dat volgens de berekening van een lid in Noord-Holland we niet een tweede zetel zouden halen.

In het tweede deel van die middag hebben alleen de Statenleden met elkaar vergaderd. Toen stelde Olof Wullink voor afspraken te maken over de lijstvolgorde van de kandidaten. Daarin ben ik het met hem oneens. Ik vind het een ieder zijn eigen democratische keuze om zelf te bepalen op wie van de vijf kandidaten hij of zij stemt. Over dit meningsverschil is een open discussie gevoerd. Daarnaast maakt het voor het aantal zetels niet uit of je op nummer 1 of op nummer 5 stemt.

Inmiddels heeft Sergej Moleveld viermaal uitvoerig de reden voor het niet halen van een 2e zetel in de 1e kamer uitgelegd ( per e-mail, op de bijeenkomst in Hotel van der Valk te Haarlem op 4 juli jl., na de bijeenkomst in van der Valk te Vianen op 7 juli jl. en ten overstaande aan de ALV op 10 juli jl.). Het niet nakomen van een deal tussen Leefbaar Zuid-Holland en de LPF Zuid-Holland, door het Statenlid van Leefbaar Zuid-Holland, was de oorzaak waarom er niet genoeg punten waren voor de LPF voor een 2e zetel.

Ik verzoek u niet langer de onjuiste informatie over het niet halen van een 2e zetel voor de 1e kamer te verspreiden en het bericht te verwijderen van de site. U beschadigt mijn integriteit. Ik verzoek u ook om een rectificatie te sturen naar alle personen naar wie u de onjuiste informatie heeft verstuurd. Een kopie van deze e-mail stuur ik aan het Hoofdbestuur en enkele Statenleden.

Met vriendelijke groet,

Fleur Agema

Statenlid Noord-Holland.