Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum  28 juli 2003                                                  
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen



Autokraker aangehouden

Zondagmiddag is in het Kronenburgerpark een 21-jarige man uit Ijsselstein aangehouden. Hij had even tevoren een auto op de Nieuwe Markstraat opengebroken en was daarbij door een getuige betrapt die de politie belde. De politie wist de man, die weggerend was, even later op grond van het signalement aan te houden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt. De auto was van een 24-jarige vrouw uit het Duitse Bonn. Zij zal nog aangifte doen.


Vermoedelijk autodief aangehouden

Maandagmorgen rond 01.45 uur is op de Jaspisstraat een 32-jarige Nijmegenaar aangehouden. De 32-jarige man werd door de 31-jarige Nijmeegse eigenaar gezien terwijl hij in zijn op de Vossendijk geparkeerde auto zat te rommelen. De 32-jarige maakte zich uit de voeten. Door andere getuigen werd gezien dat de man zich in de bosjes verschool. Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij dat er een begin van een handgemeen met getuigen en de verdachte man. De 32-jarige Nijmegenaar werd aangehouden en er wordt nog een nader onderzoek ingesteld. De 31-jarige Nijmegenaar heeft aangifte gedaan. De draden van het contactslot waren doorverbonden en de stuurkolom was vernield.


Wilde automobilist aangehouden

Een 41-jarige Nijmegenaar die maandagmorgen rond 02.30 uur met grote snelheid over de Sint Annastraat reed en door een rood verkeerslicht op de kruising van de Sint Annastraat met de Groeneweg reed, kon dank zij getuigen worden aangehouden op de Aldenhof, 50ste straat. De politie zag de man terwijl hij hen op de Sint Annastraat met grote snelheid passeerde. De politie ging de man achterna, maar raakte hem kwijt in de wijk Aldenhof, Nadat de politie in de buurt alert bleef zagen zij hem op zeker moment weer rijden. Na een achtervolging werd de auto leeg aangetroffen op de Meijhorst, 28ste straat. Getuigen wisten te vertellen dat de bestuurder de 41-jarige Nijmegenaar was. De man werd vervolgens aangetroffen op de Aldenhof, 50ste straat. Hij weigerde mee te werken aan een ademtest om zijn alcoholgebruik te kunnen vaststellen. Zijn rijbewijs is in beslag genomen en er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.



Fietser gewond

Maandagmorgen rond 08.00 uur raakte op de Tarweweg een 46-jarige Nijmegenaar gewond toen hij aangereden werd door een 57-jarige Nijmeegse automobilist die uit een uitrit kwam rijden. De automobilist verleende de fietser geen voorrang. De fietser werd per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen.


Bedrijfsinbraak

Maandagmorgen rond 08.00 uur werd ontdekt dat ingebroken was in een bedrijf aan de Lindenhoutseweg door een raam te vernielen. Uit het bedrijf is een computer gestolen.


Woninginbraak

Vrijdag 25 juli is ingebroken in een woning aan de Van Bronckhorstdreef door binnen te dringen via een niet helemaal gesloten badkamerraampje. Uit de woning zijn twee fototoestellen gestolen. De 48-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.


Gestolen auto

Maandagmorgen is van de Nieuwe Markstraat een groene BMW-318 met kenteken GB-GX-96 gestolen. De 48-jarige eigenaar uit Gennep heeft aangifte gedaan.


District De Waarden


Geldermalsen -aangehouden bij inbraak - Maandagmorgen rond 01.10 uur werd gemeld dat er vermoedelijk ingebroken werd in een bedrijf aan de Waalstraat. De politie ging erheen en stelde ter plaatse een onderzoek in. De verdachte man werd in de bosjes in de IJsselstraat aangetroffen waar hij zich had verstopt en aangehouden. De man, een 30-jarige Utrechtenaar, was het pand binnengedrongen door het vernielen van een ruit. Bij nader onderzoek aan zijn kleding werd inbrekersgereedschap aangetroffen en veel kleingeld. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Beesd - woninginbraak - In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Burgemeester J.W. Hondelinkstraat door een raam open breken. De dieven boorden een gat in het kozijn en zagen zo kans het raamboompje te openen. In de woning vonden de dieven de autosleutels van de in de buurt van de woning geparkeerde grijze personenauto van het merk Chevrolet met kenteken 64-JJ-VK. Deze en een hoeveelheid Zwarovski-kristal werd gestolen. De 54-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

De politie merkt op dat een inbraak door middel van deze methode niet mogelijk was geweest wanneer twee goedgekeurde afsluitbare raamboompjes op het raam gemonteerd geweest zouden zijn.

Zuilichem - bedrijfsinbraak - In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een bedrijf aan de Uilkerweg door de toegangsdeur te forceren. Uit het bedrijf is gereedschap, frisdrank, pakken koffie, een kachel en een waterkoker gestolen.

Poederoijen - gewonde bij vechtpartij - Maandagmorgen rond 07.05 uur werd gemeld dat er op een bedrijf aan een wegens privacybelang niet nader te noemen straat was gevochten waarbij een medewerker gewond was geraakt doordat hij met een mes was gestoken. Vanwege de ernst van de melding werd ook de traumahelikopter ingezet. Het slachtoffer werd medische hulp verleend en vervoerd naar een Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De man bleek niet levensgevaarlijk gewond. De politie stelt nog een nader onderzoek in.


District Tweestromenland


Wijchen - broers aangehouden - Een 25-jarige man uit Leur is zondagavond aangehouden omdat hij een rekening in een horecagelegenheid aan de Heumenseweg niet volledig wilde betalen. De uitbater van de horecagelegenheid had de politie gebeld die de man met zijn 41-jarige kameraad uit Wijchen lopend aantrof op de Heumenseweg. De man gaf toe de rekening niet volledig betaald te hebben omdat hij het niet met de hoogte van de rekening eens was. De man werd aangehouden. Zijn 25-jarige broer uit Wijchen, die zag dat zijn broer werd aangehouden, wilde dat kennelijk beletten. Ook hij werd daarom aangehouden. Tegen beiden is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt respectievelijk voor flessentrekkerij en de ander voor het beletten c.q. verhinderen van de aanhouding.

Beuningen - aanranding - Vrijdag in de namiddag is een 52-jarige Nijmeegse aangerand op de Elsenpas. Zij fietste van Lindenholt in de richting van de Groene Heuvels en zag een man die haar tegemoet fietste. De man stopte en sprak haar aan waarbij hij de vrouw onmiddellijk onzedelijk betastte. De vrouw gaf de man op kordate wijze onmiddellijk een knietje waardoor hij dubbelsloeg. Zij stapte daarna op haar fiets en reed snel door. De man was ongeveer 26 jaar, had donkerblond kort geknipt achterover gekamd haar, een normaal postuur en was gekleed in een blauwe spijkerbroek, een lichtblauw geblokt overhemd. Hij fietste op een sportieve herenfiets. De politie is op zoek naar deze man.

Weurt - berooft - Een 17-jarige inwoner van Weurt is maandagmorgen rond 00.15 uur beroofd van zijn portemonnee en van zijn mobiele telefoon. De Weurtenaar fietste over de Van Heemstraweg van Nijmegen naar Beuningen. Op dat moment werd hij aangesproken door twee fietsende knapen. Nadat hij gestopt was is hij van zijn portemonnee en mobiele telefoon beroofd. Toen zij die van hem afgenomen hadden, fietsten de knapen terug richting Nijmegen. De Weurtenaar raakte niet gewond. De politie zoekt de twee knapen en mogelijke getuigen van het voorval.

Weurt - auto gestolen - In de periode van zaterdag op maandagmorgen is van de Th. van Heereveldstraat een rode Opel-Omega met kenteken DR-NZ-74 gestolen. De eigenaar zal nog aangifte doen.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --