Ingezonden persbericht

Nieuw high-end Unisys-mainframe ontwikkeld voor Business Blueprinting

Schiphol-Rijk, 28 juli 2003 - Unisys heeft vandaag de ClearPath Plus Libra 185 aangekondigd, het krachtigste Unisys-mainframe tot nu toe. De nieuwe ClearPath Plus Libra 185 beschikt over nieuwe integratiesoftware en voorziet in ingrijpende prestatieverbeteringen en innovaties op het gebied van brontoewijzing. Het nieuwe mainframe stelt bedrijven daardoor in staat om bedrijfsprocessen snel te wijzigen, zoals beschreven in het Unisys Business Blueprinting-initiatief.

De nieuwe ClearPath Plus Libra 185 speelt in op dit Business Blueprinting-initiatief met vier kenmerken: ingebouwde ondersteuning voor .NET- en J2EE-applicatieontwikkeling, uitgebreidere ondersteuning voor webservices-standaarden, drastisch verbeterde prestaties en mogelijkheden voor 'utility computing' voor het beheren van sterk wisselende belastingen.


* .NET en J2EE-ondersteuning. Unisys voegt .NET- en J2EE-ondersteuning toe aan zijn Enterprise Application Environment (EAE), een softwareontwikkel-toolset die door veel ClearPath-gebruikers wordt toegepast. Door deze mogelijkheid, die opgenomen wordt in een toekomstige versie, kunnen klanten applicaties ontwikkelen waarbij ClearPath COBOL-, .NET- en J2EE-modules gecombineerd kunnen worden. EAE kan klanten helpen bij het definiëren van bedrijfsprocessen, waarna complete applicaties geautomatiseerd gegenereerd worden en binnen de infrastructuur geïmplementeerd worden. Deze zelfde processen kunnen gegenereerd worden als webservices. EAE-applicaties kunnen tevens webservices aanroepen die op andere platforms staan.
* Uitgebreidere ondersteuning voor webservices. Door de ondersteuning van XML, SOAP, UDDI en tal van andere webservices-standaarden is de ClearPath-familie het meest open bedrijfsplatform in de industrie. De mogelijkheid om legacy-applicaties te koppelen aan webservices stelt bedrijven in staat integratie mogelijk te maken met .NET- en J2EE-applicatiecomponenten en toepassingen van onafhankelijke softwareleveranciers. De enkelvoudige, bedrijfsbrede 'samengestelde applicatie' zorgt ervoor dat alle toepassingen in lijn zijn met de bedrijfsprocessen, zoals die met behulp van Business Blueprinting gemodelleerd zijn.
* Prestatieverbeteringen. De ClearPath Libra 185 is uitgerust met een nieuwe, door Unisys ontworpen CMOS-processor die 25 procent meer schaalbaarheid biedt dan zijn voorganger. De processor kan 10.500 MIPS verwerken. De totale systeemcapaciteit is vergroot met meer dan 400 procent en verder is het aantal processor-partities toegenomen van twee naar acht.

Andere uitbreidingen zijn een groei van het maximale geheugen met 250 procent en een volledig nieuwe Input/Output-technologie die sterk verbeterde I/O-doorvoer mogelijk maakt. Beide uitbreidingen zijn van belang nu bedrijven willen inspelen op de vraag naar snellere toegang tot legacy-applicaties en databases. Prestatietests door EMC met een ClearPath Plus Libra 185 en een EMC Symmetrix DMX1000-storage-systeem toonden een drievoudige toename van de I/O per seconde en een vijfvoudige toename van de datadoorvoer, in vergelijking met de voorganger van de Libra 185.

Gecontroleerde toewijzing van rekenkracht - De ClearPath Plus Libra 185 biedt de infrastructuur die nodig is om gecontroleerde toewijzing van rekenkracht mogelijk te maken. Deze toekomstgerichte mogelijkheid voorziet organisaties van de nodige flexibiliteit bij het vergroten of verkleinen van prestaties naar gelang de bedrijfseisen daarom vragen, zoals gedefinieerd in de Business Blueprinting-visie. Bedrijven betalen alleen voor de rekenkracht die ze gebruiken. Unisys test deze dienst momenteel met een groep klanten. Deze technologie voegt flexibel bronbeheer toe aan de Capacity On Demand-mogelijkheden die sinds twee jaar beschikbaar zijn op de ClearPath-mainframes.

"De nieuwe ClearPath Plus Libra 185 is het krachtigste en meest flexibele mainframe, dat we ooit gebouwd hebben", zegt Kevin McHugh, Vice-president Platform Marketing bij Unisys. "Wat belangrijker is, is dat het systeem de technologieën en diensten samenbrengt die nodig zijn voor Business Blueprinting - het creëren van een IT-infrastructuur die snel is aan te passen aan veranderende bedrijfseisen."

Busines Blueprinting
Unisys Business Blueprinting is een complete strategie op basis van digitale modellen voor het verbinden van de bedrijfsprocessen aan de software en systemen die deze processen ondersteunen. Unisys zorgt in dit verband voor advies, ontwikkeling en implementatie. Met Business Blueprinting kunnen klanten een visueel beeld krijgen van de manier waarop strategische wijzigingen niet alleen de IT-infrastructuren beïnvloeden, maar ook het bedrijf zelf. Zo kunnen bedrijven in korte tijd nieuwe bedrijfsstructuren samenstellen - in termen van mensen, processen en technologie - zodat ze voorbereid zijn op wijzigingen in de markt, in de organisatie of in de technologie. Unisys past deze benadering toe op transactie-intensieve, bedrijfskritische systemen in de sectoren waar Unisys actief is.

Om nieuw gedefinieerde bedrijfsprocessen te ondersteunen, genereert Unisys EAE automatisch volledige .NET- en J2EE-applicaties, inclusief applicatielogica, database en netwerk- en gebruikersinterfaces. Zo kunnen klanten nieuwe of vernieuwde bedrijfsprocessen snel implementeren in de IT-infrastructuur.

"De kenmerken en de prestaties van de ClearPath Plus Libra 185 maken van het systeem het ideale hardwareplatform voor de Business Blueprinting-strategie die Unisys vorige maand bekend maakte", zegt Fred Dillman, Vice-president of Technology & Architecture bij de Enterprise Transformation Services van Unisys. "Alle componenten voor het ondersteunen van de invoering van heringerichte bedrijfsprocessen zijn nu beschikbaar, waaronder de flexibiliteit, kracht en veiligheid van de hardware, de sterke integratiemogelijkheden van het uitgebreide middleware-portfolio en de geavanceerde EAE-softwareontwikkelomgeving."

Specificaties van de Libra 185.

* Maximaal 32 CMOS-processors

* Maximaal 24 Intel Xeon-processors MP

* Maximaal 64 GB aan geheugen

* Unisys Cellular MultiProcessing server-architectuur (CMP); vierweg, non-blocking crossbar interconnect
* Ondersteunde besturingssystemen: Unisys ClearPath MCP; Virtual Machine for ClearPath MCP (MCPvm); Microsoft Windows 2000 Datacenter Server en Advanced Server; Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition en Datacenter Edition; SCO UnixWare

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in diensten en oplossingen op het gebied van informatietechnologie. Ruim 37.000 medewerkers in meer dan 100 landen helpen klanten bij het inspelen op marktkansen en het succesvol opereren in de wereldwijde economie. Het bedrijf biedt een breed portfolio van zakelijke oplossingen, dat gesteund wordt door expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, network services en beveiliging. Het portfolio wordt gecompleteerd door hoogwaardige servertechnologie en gerelateerde oplossingen. Unisys is actief in verschillende verticale markten, waaronder financiële dienstverlening, transport, telecommunicatie, media, industrie en publieke sector. Het hoofdkantoor van Unisys is gevestigd in Blue Bell, Pennsylvania. Meer informatie is beschikbaar op www.unisys.com.

Voor meer informatie en illustratiemateriaal:

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Klaas Doornbos
Tel. 030 65 65 070
E-mail: klaas@lvtpr.nl