Gemeente Amsterdam

Decentraal vervoer Stadsmobiel rond onderzoeksfase af 28 juli 2003 - stadsdeel Zuidoost
De coördinatiegroep die de invoering van decentraal vervoer van Stadsmobiel voor ouderen in Zuidoost moet begeleiden is door de portefeuillehouder Ronald Neslo in het zonnetje gezet. De afgelopen maanden heeft deze groep invulling gegeven aan de klankbordfunctie voor de overgang van de minibus naar Stadsmobiel. Tevens was de groep verantwoordelijk voor het bewaken van de voorgenomen stappen conform het operationeel plan van Stadsmobiel. Dit operationeel plan is in mei van dit jaar door de stadsdeelraad vastgesteld. De groep had ook als taak meer draagvlak te creëren voor de overgang van de minibus naar Stadsmobiel.

De coördinatiegroep is samengesteld uit twee vrijwillige chauffeurs van de voormalige minibus, een cliënt van de minibus, een manager van MaDi, een beleidsmedewerker van het stadsdeel, de directeur van Stadsmobiel en een projectleider die belast is met de algehele coördinatie van het project. De groep heeft de afgelopen maanden wekelijks vergaderd. De eerste fase van de invoering (onderzoek) is hiermee bijna afgerond. De groep heeft het bijvoorbeeld voor elkaar gekregen dat het telefoonnummer voor de belservice hetzelfde blijft als bij de minibus en dat de kennis en ervaring van de vrijwilligers van de minibus behouden blijft. Inmiddels zijn ook de chauffeurs die in dienst waren van Madi (exploitatie minibus) in dienst getreden bij Stadsmobiel.

Aan het eind van deze maand zal Madi officieel de diensten overdragen aan Stadsmobiel. Degenen die gebruik maken van het ouderenvervoer zullen meer voordelen ondervinden bij gebruik van Stadsmobiel. De eigen bijdrage voor vervoer wordt namelijk goedkoper, ook voor mee-reizende(n). De klant dient wel in bezit te zijn van een geldige vervoers-en meereispas. Deze kan men aanvragen bij de WVG helpdesk (Gratis telefoonnummer 0800-0643). De scootmobiel mag mee en men kan twee zones buiten de stadsgrenzen reizen. Het ouderenvervoer zal voor de rest onveranderd blijven. Het vervoer blijft van deur tot deur. Men kan nog steeds worden vervoerd naar buurthuis, kerk, winkelcentrum, etc. Stadsmobiel zal ook op het maaiveld rijden.

© Gemeente Amsterdam