Politie Amsterdam-Amstelland

Dodelijke aanrijding

28-7-2003. Vrijdagmiddag kwam een 59-jarige man uit Nijverdal om het leven, nadat hij op de Prins Hendrikkade door een vrachtauto was geschept. Het slachtoffer bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen. De 49-jarig vrachtwagenchauffeur werd aangehouden en naar een politiebureau overgebracht waar hij werd verhoord.

Even na vijven werd de voetganger, die waarschijnlijk onderweg was naar het Centraal Station, geschept door de vrachtauto. Deze kwam uit de richting van het Damrak en reed richting de IJ-tunnel. De chauffeur had niet in de gaten dat hij de voetganger had geraakt. Het slachtoffer werd hierdoor enige meters meegesleurd. Pas nadat getuigen hem riepen, bracht de bestuurder zijn voertuig tot stilstand en ontdekte hij wat er aan de hand was.

---

Vrachtauto ramt invalidenwagen

28-7-2003. Vrijdagmiddag raakte een 40-jarige vrouw gewond toen zij op de Overtoom met haar invalidenwagen door een vrachtauto werd geraakt. Haar voertuig sloeg om en kwam onder één van de wielen van het gevaarte terecht. Het slachtoffer werd met een gecompliceerde beenbreuk naar een ziekenhuis vervoerd waar zij direct werd geopereerd. Zij verkeert niet in levensgevaar. De chauffeur werd aangehouden en verhoord. Hij had bij het inrijden van de Eerste Constantijn Huygensstraat het rechts van hem rijdende slachtoffer over het hoofd gezien. Dit ondanks alle op het voertuig aanwezige dodehoekspiegels en dergelijke.

---

Bromfietser onderuit

28-7-2003. Vrijdagavond even na halfnegen raakte een 33-jarige bromfietser gewond nadat hij met zijn brommer onderuitging op de Overtoom. Hij verklaarde tegenover agenten dat hij voor een taxi moest uitwijken, daardoor de macht over het stuur verloor en ten val kwam. De dienders roken onraad en lieten het slachtoffer blazen. Hieruit bleek dat de man behoorlijk gedronken had, waarop in het ziekenhuis bloed van hem werd afgenomen om het alcoholpromillage nader te kunnen bepalen. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed.

De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval en dan met name naar de bestuurder van de taxi die volgens de brokkenmaker het ongeval zou hebben veroorzaakt. Getuigen kunnen zich melden bij de politie van het wijkteam Oud-West aan de 2e Constantijn Huygensstraat via (0900) 8844.

---

Inbreker snijdt zich in vingers

28-7-2003. De politie heeft gisterochtend een 37-jarige man aangehouden die probeerde in te breken in een woning in de Borgerstraat. Bij het forceren van een raam liep de verdachte een wond op aan zijn hand. Hevig bloedend liet hij zijn koevoet achter in het raamkozijn en sloeg op de vlucht. Een buurtbewoner waarschuwde de politie die de man op de Jan Pieter Heijestraat zag lopen. De ongelukkige inbreker werd aangehouden. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij is opgenomen.
---

Identiteit gezocht dode man

foto dode man

Klik hier voor een grote foto.

16-7-2003. Op zondagmorgen 13 juli rond halftwaalf werd het levenloze lichaam van een onbekende man aangetroffen in de fontein bij de Plantage Muidergracht ( J.W. Overloopplantsoen).

De man voldoet aan het volgende signalement:

lengte: 1.82 meter.

gewicht: 69 kg.

leeftijd tussen de 20 en 30 jaar oud.

De man had een baard van een paar dagen oud. Hij was geheel in het zwart gekleed en droeg bruine veterschoenen met een lichtbruine zool, schoenmaat 43.

De man is een paar uur voordat hij werd gevonden gezien in de omgeving van de Kadijken.

De politie is op zoek naar mensen die de man kennen of herkennen aan het signalement of de foto. U kunt bellen met de recherche Linneausstraat op telefoonnummer: (020) 559 2421.
---

Vondeling Molenwijk

11-7-2003. Rechercheurs van de Jeugd- en zedenpolitie zijn op zoek naar de moeder van en/of degene(n) die een kind hebben achtergelaten in een flat aan Grondzeiler in Molenwijk (Amsterdam-Noord).

Het kind werd woensdagmiddag 9 juli rond twee uur aangetroffen op een galerij. Het gaat om een pasgeboren jongetje met een getinte huidskleur. Hij was gewikkeld in een laken en zat in een vuilniszak. Het kind verkeert in goede gezondheid en verblijft op een opvangadres.

De politie heeft de volgende vragen:

Wie heeft woensdagmiddag 9 juli in de omgeving van Molenwijk iets bijzonders gezien dat in verband zou kunnen staan met de vondst van de baby?

Wie denkt de deze week bevallen moeder van de baby te kennen?

wie heeft andere informatie die voor het onderzoek mogelijk van belang is.

Het onderzoeksteam is telefonisch bereikbaar op (020) 559 30 45
---

Vrijwilligers gezocht

12-6-2003. De politie Amsterdam-Amstelland is op zoek naar nieuwe vrijwilligers, de zogenaamde volontairs, voor ondersteunende werkzaamheden binnen het korps. Vijftien van hen zullen worden ingezet als preventieadviseur. Na een speciale opleiding krijgen zij een landelijke erkend certificaat.
volontair aan het werk

Interesse? Bel dan: (020) 559 4419,
of lees hier eerst meer over volontairs.

---

Geef uw mening

Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en geef uw mening.

---

Man gewond na steekpartij

28-7-2003. Vrijdagavond raakte een 26-jarige man uit Groningen gewond nadat hij op de Nieuwendijk een aantal keren met een mes in zijn arm was gestoken. Het slachtoffer werd in een ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen.

Even voor achten werden het slachtoffer en een vriend aangesproken door een onbekende man die hen drugs aanbood. Toen zij aangaven daar geen belangstelling voor te hebben, bleef de man aandringen. De mannen duwden de drugsaanbieder weg. Deze trok een mes en stak direct op het slachtoffer in. De dader ging er vandoor en is sindsdien spoorloos.
---

Ramkraak bij autobedrijf

28-7-2003. In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben onbekenden ingebroken bij een autobedrijf aan de Contactweg. De inbrekers ramden tussen elf en twaalf uur met twee auto?s die binnen stonden de rolluiken van het pand en reden naar buiten. Of er auto's zijn gestolen en om hoeveel auto's het gaat is nog niet bekend.
---

Slang kruipt uit toilet

28-7-2003. Een bewoner van een woning in de Marathonbuurt kreeg zaterdagochtend de schrik van haar leven toen een 80 centimeter lange slang uit haar toiletpot kroop. Met de schrik om het hart waarschuwde zij de politie die het serpent wist te vangen. Het beest is overgebracht naar Artis. Vermoedelijk is de slang afkomstig uit een terrarium uit de buurt.

---