Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 28 juli 2003

Tilburger mishandelt vriendin

TILBURG - Aan de Professor Cobbenhagenlaan hebben agenten gistermiddag om vijf uur een 26-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van de mishandeling van zijn vriendin, die hij ook belette om zijn woning te verlaten.

Dieven aangehouden

TILBURG - Op de parkeerplaats van het Pieter Vreedeplein hebben agenten gistermiddag rond kwart voor vijf twee mannen uit Tilburg aangehouden. Surveillerende agenten zagen de mannen in eerste instantie lopen over de Spoorlaan en zij trokken de aandacht van de politie omdat ze veel belangstelling toonden voor gestalde fietsen en geparkeerde auto`s. Op de Schouwburgring betrappen de agenten het duo op de diefstal van goederen uit een fietstas en via de Nieuwlandstraat belanden zij op het Pieter Vreedeplein waar ze worden aangehouden. De buit bestond uit twee regenjassen, een papaplu en een gereedschaptasje met inhoud. De gestolen goederen heeft de politie in beslaggenomen en de beide mannen zij n in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Vrouw breekt been tijdens het wandelen

TILBURG - Aan de Reeshofdijk heeft een 58-jarige vrouw gisteravond rond zeven uur tijdens het wandelen haar been gebroken. De GGD heeft de vrouw naar het TweeStedenziekenhuis gebracht.

Huiselijk- en ander geweld

TILBURG - De politie heeft gisteravond bemoeienis gehad met huiselijk- en ander geweld. Een 17-jarige Tilburgse jongen ging kennelijk door het lint. Hij bedreigde zijn 43-jarige moeder en toen zijn vader er tussen sprong kreeg ook hij klappen. De moeder vluchtte na de mishandeling het huis uit om zich bij een buurman in veiligheid te brengen. De zoon rende echter achter haar aan en toen de buurman hem tegen wilde houden kreeg ook deze klappen. Hierop vluchtte de verdachte weg. De Officier van Justitie heeft inmiddels de opsporing, aanhouding en voorgeleiding van de Tilburgse jongen bevolen.

Met drank op achter het stuur

UDENHOUT - Aan de Schoorstraat hebben agenten gisteravond, even voor acht uur, een 58-jarige man uit Udenhout aangehouden. De man was betrokken bij een aanrijding en raakte daarbij gewond. Voor behandeling moest hij naar het TweeStedenziekenhuis worden gebracht. De man bleek gedronken te hebben en in het ziekenhuis heeft men van de man een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de Udenhouter is ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van 24 uren. De politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG - Aan het Wilhelminapark hebben agenten vannacht om kwart over twaalf een 45-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij zat met drank op achter het stuur. Aan het bureau weigerde de man mee te werken aan een ademanalyse. Hij kreeg een rijverbod van 24 uren en het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Tilburgse beledigt agente

TILBURG - Een 37-jarige Tilburgse vrouw is gisteravond rond halfnegen aan de Ringbaan West aangehouden terzake belediging nadat zij een agente voor bitch uitmaakte. Zij werd met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.

Mannen aangehouden voor mishandeling

TILBURG - Aan de Telefoonstraat hebben agenten gisteravond om kwart over tien een 13-jarige jongen en een 30 jarige man uit Tilburg aangehouden. Zij worden verdacht van de mishandeling. Een jongen van 14 jaar was per ongeluk tegen een vrouw aangelopen waarop de twee verdachten hem een klap op het gezicht gaven. Dit leverde de jongen een bebloede en dikke lip op.

Tilburgers aangehouden na diefstal

TILBURG - Vannacht rond de klok van kwart voor twee hebben agenten aan de Heuvelring twee mannen uit Tilburg (29 en 32 jaar oud) aangehouden. Tijdens surveillance op het kermisterrein wees een 36-jarige kermisexploitante agenten de twee mannen aan. Zij hadden een grote Winnie de Pooh beer ter waarde van 45 euro uit haar attractie gestolen.

Tilburger van telefoon beroofd

TILBURG - Aan de Mariastraat is vannacht, tussen halfdrie en kwart voor drie, een 52-jarige man uit Tilburg van zijn mobiele telefoon beroofd. Op de Heuvel werd de man door zijn latere dader aangesproken en die is het slachtoffer kennelijk gevolgd want in de Mariastraat duwde hij het slachtoffer met zijn fiets op de grond en rukte de mobiele telefoon van de man uit zijn borstzak. Door de beroving raakte ook de bril en de kleding van het slachtoffer beschadigd.

Tilburger met gestolen auto opgepakt

TILBURG - Aan het Transvaalplein heeft de politie vanmorgen rond halfacht een 35-jarige Tilburger aangehouden. Hij werd met een gestolen auto aangetroffen en bovendien stond de man gesignaleerd omdat hij zich onttrokken had aan een detentie in het elektronisch detentiehuis te Breda. De Tilburger is in verzekering gesteld.

Bron: Carel Bouman