Korps: Friesland, plaats: Fryslân 28-07-2003
Politieberichten van 28/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Harlingen: mishandeling
Zondag omstreeks 04.30 uur werd op de Stationsweg een 18-jarige inwoner van Harlingen geslagen door een plaatsgenoot. Het slachtoffer was samen met zijn vriend vanuit een horecagelegenheid op weg naar huis. Zij verlieten gelijktijdig met de verdachte de horecagelegenheid. Buiten kregen zij woorden met de verdachte, door een toespeling op zijn naam te maken. De verdachte reageerde hier in eerste instantie niet op. Halverwege de straat pakte hij de vriend van het slachtoffer vast. Het slachtoffer ging ertussen staan en kreeg daarop een vuistslag op de mond. Hij liep een bloedende wond op, die door de huisarts werd gehecht. De verdachte, waarvan de personalia bekend is, moet nog worden gehoord.

Leeuwarden: inbraak auto
Van zondag op maandag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het Molenpad. Het rechter achterraam werd ingeslagen. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 52-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Wirdum: snelheid
Maandag omstreeks 10.45 uur werd op de Rijksweg A32 een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 50-jarige inwoner van Hengelo (o) reed met een snelheid van 124 kilometer per uur, terwijl aldaar 70 was togestaan. De bestuurder kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Heerenveen: verkeerscontrole
Vanmorgen tussen 09.30 en 12.00 uur werden op de Rijksweg A7 en de Rijksweg A32 rondom Heerenveen verschillende rijdende verkeerscontroles gehouden. In totaal kregen 10 bestuurders een bekeuring, o.a. voor te hard rijden, het niet dragen van de gordel en het rijden zonder geldig rijbewijs. De controle werd uitgevoerd door twee politiemensen.

Bureau Communicatie: 0900 - 8844