Gemeente Hilvarenbeek


Centrale balie gemeentehuis opent haar deuren (28-07-2003)

Gemeente Hilvarenbeek slaat nieuwe weg in met haar dienstverlening

Vandaag verwelkomde de gemeente Hilvarenbeek haar eerste klanten aan de Centrale Balie in de nieuwe publiekshal van het gemeentehuis. Met de ingebruikname van de publiekshal is de tweede fase van de ver-/nieuwbouw van het gemeentehuis afgerond. Van de vijf fasen - die het totale ver-/nieuwbouwplan omvat - was de tweede fase het meest ingrijpend voor inwoners en medewerkers.
Veel medewerkers waren op tijdelijke werkplekken gehuisvest en ook de dienstverlening aan de inwoners vond de afgelopen maanden plaats vanaf diverse tijdelijke locaties. Vanaf vandaag worden alle publiekshandelingen afgehandeld op één centrale plaats: in de publiekshal. De gemeente is daarmee een nieuwe weg ingeslagen met haar dienstverlening met als doel de kwaliteit van de dienstverlening verder te verbeteren.

Voor een groot aantal lokethandelingen kunnen inwoners voortaan terecht aan de nieuwe Centrale Balie. Burgerzaken en de receptioniste/telefoniste zijn inmiddels in de nieuwe ruimte gehuisvest. Voor de overige afdelingen geldt dat de bezoeker zich kan melden bij de Centrale Balie, waarna de betreffende ambtenaar wordt opgeroepen en naar de bezoeker toekomt.

In de loop van het jaar zal de bezetting aan de Centrale Balie worden uitgebreid en daarmee ook het aanbod van producten en diensten dat verkrijgbaar is aan of via de balie.
Nieuw in de gemeentelijke dienstverlening is ook het elektronisch loket. Vanaf begin augustus is op de gemeentelijke internetsite de gemeentelijke productencatalogus beschikbaar met informatie over een groot aantal producten en diensten en - waar mogelijk en relevant - ook de aanvraagformulieren voor deze producten.

Het is de bedoeling dat de Centrale Balie vanaf januari 2004 in zijn volledige omvang functioneert. Op dat moment hebben de toekomstige baliemedewerkers hun interne opleiding (en) afgerond en zullen ook overige faciliteiten - zoals bijvoorbeeld een elektronisch klantbegeleidingssysteem - beschikbaar zijn .

In het voorjaar van 2004 - zodra de volledige ver-/nieuwbouw van het gemeentehuis is afgerond - vindt de officiële opening plaats. Met de laatste fasen van het bouwplan wordt direct na de zomervakantie gestart. Deze fasen bestaan uit verbouw en restauratie van de voorbouw van het gemeentehuis (het bestuursgedeelte en de vergaderruimten).