De Unie


Falck; Reorganisatie

28 juli 2003 - In aansluiting op onze vorige ledenbrief waarin wij melding maakten over de reorganisatie bij de mobiele surveillance en meldkamer laten wij het volgende weten.

Afgelopen donderdag 17 juli hebben Rob Kluwen en ondergetekende een zeer indringend gesprek gevoerd met uw directie. Tijdens dit gesprek is ons medegedeeld dat bij genoemde onderdelen sprake is van ontvlechting en daarbij gepaard gaande verschuiving van werkzaamheden. Hierdoor worden er 15 FTEs verminderd op de huidige sterkte van de alarmcentrale. Anderzijds zullen, door het inrichten van een dispatche en servicecenter, bij de business unit beveiliging 12 FTEs werkplekken ontstaan. Er blijkt op dit moment een aantal vacatures aanwezig te zijn bij de alarmcentrale.
Mede door dit is ons door de directie van Falck verzekerd dat uiteindelijk zonder verlies van arbeidsplaatsen deze herstructurering zal plaatsvinden.

Uw werkgever gaat er vanuit dat verschuiving van arbeidsplaatsen gebeurt op basis van vrijwilligheid. Hierbij zullen de arbeidsvoorwaardelijke zaken volledig worden gerespecteerd door uw werkgever.

Op basis hiervan hebben wij moeten constateren dat er geen sprake is van een reorganisatie in het kader waarvan nader overleg gevoerd dient te worden met bonden.

Bovenstaande sluit niet uit dat mocht u geconfronteerd worden in dit kader met andere ontwikkelingen of vragen, u deze gerust aan ons kunt laten weten.

Ervan uitgaande u hiermee van dienst te zijn, teken ik, mede namens collega Rob Kluwen.

Suat Koetloe
Bedrijfsgroepvoorzitter Beveiliging

* Intropagina Beveilingsbranche

maandag, 28 juli 2003