Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 28 juli 2003

Aanrijding met letsel

Eenzijdig ongeval met motor

Hezingen/Vasse

Op de Boortorenweg te Hezingen verloor op zondag 27 juli '03 omstreeks 14.36 uur een 41-jarige bestuurder van een motor uit Coevorden de controle over zijn voertuig. De oorzaak hiervan was een hoeveelheid modder dat op het wegdek lag. De motor kwam tegen een boom, aan de linkerzijde van de weg, tot stilstand. De bestuurder en zijn 11-jarige passagier (dochter) zijn beiden voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Hardenberg. Daar bleek dat de man een gebroken scheenbeen had en zijn dochter gekneusde ribben.

(bps: 03-098601)

Aanrijding met letsel

Aanrijding waarbij 3 automobilisten bij betrokken zijn

Fleringen

Op zondag 27 juli '03 omstreeks 15.15 uur reed een 81-jarige automobiliste uit Borne over de Putmansweg te Fleringen. Toen zij bij de kruising met de Fleringerveldweg/ Hagveldsweg kwam verleende zij geen voorrang aan een 71-jarige automobilist en zijn 71-jarige vrouw uit Hengelo die voor haar van rechts kwamen. Na deze aanrijding kwamen de voertuigen van beide bestuurders tot stilstand tegen het voertuig van een 66-jarige automobilist uit Borne. De 81-jarige vrouw en de 71-jarige passagier zijn met inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis te Hengelo. Alle auto's werden afgesleept.

(bps: 03-098616)

Rijden onder invloed

Automobilist moet rijbewijs inleveren omdat hij teveel alcohol gedronken heeft.

Hengelo

Op zondag 27 juli '03 omstreeks 20.38 uur kreeg de Politie Twente de melding dat er een automobilist zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde. De betreffende automobilist zou bijna een aanrijding hebben veroorzaakt, medeweggebruikers afsnijden, bumperkleven en vermoedelijk onder invloed van alcohol zijn. Agenten zagen betreffende auto rijden over de Haaksbergerstraat te Hengelo en lieten de bestuurder stoppen. Bleek dat de man inderdaad teveel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau alwaar hij op het ademanalyseapparaat een uitslag van 1,8 promille blies. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Op het bureau bleek dat de man nog enkele boetes had openstaan. Omdat hij de E 939,42 niet kon betalen werd de man opgesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

(bps: 03-098666)

Overige verkeerszaken

De Politie Twente controleert extra op het 'crossen'

Enschede

Op zondagavond 27 juli '03 heeft de Politie Twente gecontroleerd op het zogenaamde 'crossen'. Van een 31-jarige bestuurder van een personenauto uit Enschede werd het rijbewijs en zijn auto inbeslag genomen nadat hij op De Reulver in Enschede zijn voertuig liet spinnen en met hoge snelheid over de openbare weg reed. Ook van een 20-jarige automobilist uit Oldenzaal werd het voertuig en zijn rijbewijs in beslag genomen. Hij vond het nodig om een 'wheely' (burn out) op de openbare weg, de Langenhorsterweg te Ambt Delden te maken. Hierbij ontstond een gigantische rookontwikkeling. De 20-jarige automobilist had door deze rookontwikkeling geen enkel zicht maar reed desondanks met hoge snelheid weg. Dit leverde een gevaarlijke situatie voor de omstanders/kijkers op. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau alwaar hij werd gehoord.

Verder zijn er gisteravond 52 bestuurders bekeurd in verband met een te hoge snelheid. Er zijn verder 42 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een helm, geen goede verlichting, niet dragen van de gordel, te veel produceren van geluid (b.v. door slippende banden), het beplakken van autoruiten en het niet kunnen tonen van de (auto)papieren.

Het kenteken van een motor werd ingenomen omdat het frame van de motorfiets was verlengd. Ook hebben 2 bestuurders van een auto hun kentekenbewijs moeten inleveren omdat hun voertuig niet voorzien was van goedgekeurde uitlaten. Betreffende voertuigen dienen eerst weer opnieuw gekeurd te worden voordat de eigenaren de kentekenbewijzen weer terugkrijgen.

(bps: 03-097838)

Mishandeling

Tijdschriftbezorgster krijgt zomaar een klap van een onbekende jongen

Almelo

Op zondag 2 juli '03 deed een 12-jarige meisje uit Almelo aangifte van mishandeling. Het meisje bracht op zaterdag 26 juli '03 omstreeks 22.15 uur tijdschriften rond in de wijk Sluitersveld te Almelo. Toen zij over de Rappersweg liep om enkele tijdschriften door de brievenbus te gooien kwam zij een jongen tegen die haar groette. Het meisje groette vriendelijk terug. Toen zij weer naar haar fiets liep zag zij de betreffende jongen daar staan. Deze jongen sloeg haar met zijn hand tegen haar gezicht. Daarna liep hij hard weg richting het Rumerspad. Het meisje heeft de jongen daarna niet meer gezien. Zij was helemaal overrompeld van deze klap. Haar jukbeen was opgezwollen en zij klaagde over hoofdpijn. De betreffende jongen zag er als volgt uit:

blanke huidskleur
lengte ongeveer 1.70 meter
normaal postuur
ongeveer 16/17 jaar oud
kort haar, stekels (kleur onbekend) droeg een wijde donkere spijkerbroek.

Volgens de jonge aangeefster was er absoluut geen aanleiding tot het geven van de klap. De Politie Twente stelt een onderzoek in. (bps: 03-098702)

belediging

man steekt zijn middelvinger op naar agenten

Nijverdal

Op zondag 27 juli '03 omstreeks 20.40 uur reden surveillerende agenten over de Rijssensestraat te Nijverdal. De agenten zagen dat de passagier van een tegemoetkomende auto de middelvinger opstak in hun richting. Het was de agenten duidelijk dat dit gebaar voor hen was bedoeld. Hierdoor voelden zij zich beledigd en lieten de bestuurster van de betreffende auto stoppen. De passagier, een 23-jarige man uit Nijverdal, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na het afleggen van een verklaring verliet de man het bureau met een dagvaarding en een boete van E 130,00

(bps: 03-098665)

Doorrijden na aanrijding

Politie Twente heeft na het doorrijden na een aanrijding een man aangehouden.

Enschede

Op zondagochtend 27 juli '03 omstreeks 6.30 uur hoorde een 53-jarige bewoner van de Beekstraat een harde knal. Toen hij uit zijn slaapkamerraam keek zag hij dat zijn geparkeerde auto zojuist was aangereden. De veroorzaker reed op dat moment weg. Agenten troffen de beschadigde auto van de veroorzaker even later aan de Diezestraat te Enschede. Bleek dat de 22 -jarige zoon van de tenaamgestelde, de auto even daarvoor daar had geparkeerd. Deze zoon bekende eerste instantie dat hij in de auto had gereden. Hij werd daarop aangehouden omdat hij de plaats van het ongeval had verlaten zonder zijn identiteit en/of dat van zijn voertuig kenbaar te maken. De man verzette zich tijdens de aanhouding. Hij gedroeg en uitte zich agressief. De man verklaarde nu dat hij het voertuig niet bestuurd had. De man riekte naar het inwendig gebruik van alcoholhoudende drank.Door de aanrijding is, door het rondvliegende glas, ook de auto van een 49-jarige buurtbewoner beschadigd De Politie Twente stelt een onderzoek in. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

(bps: 03-098538)

Doorrijden na aanrijding

Dronken automobilist zonder rijbewijs rijdt in op 2 mannen en rijdt door na aanrijding

Haaksbergen

Op zondag 27 juli '03 omstreeks 13.00 uur hoorde een 45-jarige bewoner van de M A De Ruijterstraat te Haaksbergen een luid geschreeuw vanuit zijn tuin. Toen hij ging kijken zag hij een 22-jarige man uit Haaksbergen in zijn coniferen hangen. Omdat de 22-jarige man niet uit de coniferen ging toen hem dat gevraagd werd heeft hij de man weggeduwd. De 22-jarige man was onder invloed van alcohol en sloeg dreigende taal uit in de richting van de 45-jarige man en zijn familie. De 22-jarige man liep weg en stapte in zijn auto. Hij reed met gierende banden weg en raakte bijna twee dikke houten palen. Op een gegeven moment kwam de 22-jarige man weer in zijn auto aanrijden. Hij reed in de richting van de 45-jarige man en zijn 49 jarige zwager uit Delden die op dat moment over de Speijkstraat liepen. De bestuurder reed recht op hen af. Als de beide mannen hun lichaam niet tegen de aldaar staande schutting hadden gedrukt waren zij waarschijnlijk door de automobilist aangereden. De 22-jarige man reed daarna tegen de geparkeerde aanhangwagen van de 45-jarige man aan en reed met hoge snelheid weg. Gealarmeerde agenten hielden de man even later aan de Peddemors te Haaksbergen aan. Hij verzette zich hevig tijdens zijn aanhouding. Daarom werd hij geboeid overgebracht naar het bureau. De aangehouden man bleef de agenten beledigen, uitschelden en bedreigen met de dood. Eenmaal aan het bureau wenste hij nergens aan mee te werken. De man is opgesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

(bps: 03-098584)

Diefstal bromfiets

jongens stelen bromfiets

Enschede

Op zondag 27 juli '03 omstreeks 18.00 uur zag een getuige dat een onbekende jongen op de bromfiets van zijn broer reed. Bleek dat zijn broer zijn bromfiets had uitgeleend voor een proefrit aan twee 12/13 jarige jongens uit Enschede. Deze jongens waren niet teruggekomen. De getuige zag waar de bromfiets naar toe werd gebracht. De 21 jarige eigenaar uit Enschede heeft daarop de politie gebeld. Agenten troffen de bromfiets in een woning aan de Bentelobrink te Enschede aan. Daar vertelde een 16 jarige jongen dat hij de bromfiets tijdelijk bij zich moest houden. Er waren al onderdelen van de bromfiets verwijderd. De eigenaar kreeg zijn bromfiets terug. De politie heeft de 13-jarige 'proefrijder ' en zijn 12-jarige vriend uit Enschede en hun ouders gesproken. De eigenaar komt nog aangifte doen en de jonge daders zijn uitgenodigd aan het politiebureau om een verklaring af te leggen.

(bps: 03-098658)

Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --