Politie Noord- en Oost Gelderland




* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Noordwest Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top



P E R S B E R I C H T E N



POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE


28 juli 2003


Elspeet-poging snelkraak

In de nacht van 27 op 28 juli heeft er een snelkraak plaatsgevonden bij een winkel aan de Apeldoornseweg in Nunspeet. De daders reden met een personenauto de voorpui van de winkel er uit. Vervolgens werd vanuit de winkel een grote hoeveelheid parfums weggenomen. Het schadebedrag is nog niet bekend



Nunspeet- poging snelkraak

In de nacht van 27 op 28 juli heeft er een poging tot snelkraak plaatsgevonden bij een winkel aan de Dorpsstraat in Nunspeet. De daders hadden het rolluik dat zich voor de etalage bevindt omgebogen. Vervolgens is tevergeefs getracht om de voordeur te forceren. Dit is niet gelukt, waardoor er niets uit de winkel weggenomen is. Wel veel schade, maar schadebedrag nog niet bekend.


Epe-verkeersongeval met letsel

In de nacht van 27 op 28 juli heeft er een verkeersongeval met letsel plaatsgevonden op de A50 ter hoogte van Epe. Een 19-jarige man uit Zwolle reed met zijn personenauto met drie andere inzittenden in de richting van Zwolle. Nadat hij op een gegeven moment een auto had ingehaald, verloor hij om nog onbekende reden de macht over het stuur, waardoor hij rechts de berm kwam. Vervolgens raakte hij enkele bomen en sloeg over de kop sloeg. Twee van de vier inzittenden, een 19-jarige man uit Epe en een 32 -jarige man uit Epe raakten gewond. De 19 jarige man had letsel aan zijn hoofd en de 32 -jarige man had een gebroken rib, sleutelbeen en elleboog en op meerdere plaatsen hoofdletsel. Beiden zijn per ambulance overgebracht naar het Lukasziekenhuis in Apeldoorn. De politie onderzoekt of de bestuurder onder invloed was van alcohol.


Epe- woninginbraak

In de nacht van 25 op 26 juli is er ingebroken in een woning aan de Willem van Oranjestraat. De daders kwamen binnen door via een raam naar binnen te klimmen. Vervolgens werden er vanuit de woning een bankpas, een klein geldbedrag en auto- en huissleutels weggenomen. De bijbehorende auto werd niet meegenomen.



Epe-insluiping

Een inwoner uit Epe deed melding van insluiping in zijn woning aan de Burgemeerster V/d Feltzlaan. Feit is gebeurd op vrijdagmiddag tussen 16.30 en 17.30 uur. Terwijl hij met zijn echtgenote in de tuin zat, heeft een onbekende kans gezien de woning binnen te gaan en twee portemonnees met inhoud vanuit de keuken en vanuit de slaapkamer mee te nemen.



Harderwijk- Diefstal rugzak

Een 45-jarige man uit Almere deed op 27 juli aangifte van diefstal van een rugzak met inhoud. Terwijl hij samen met zijn vrouw in een horecagelegenheid aan de Markt was, zette hij deze even neer en verloor deze even uit het oog. Vlak erna ontdekte hij dat de rugzak weg was. Betrof een rugzak met daarin een geldbedrag van 440 euro, rijbewijs, bankpas en digitale camera.


Putten-autobrand

Op 27 juli kreeg de politie een melding binnen van een autobrand op de Koekamperweg in Putten. Ter plaatse werd een brandende auto in een droge sloot aangetroffen. Bij de auto was geen bestuurder meer. De auto had een elektriciteitskast omver gereden, waardoor de auto onder stroom was komen te staan. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen en de Nuon heeft de elektriciteitskast ontkoppeld. Even later meldde een 21-jarige man uit Putten zich als eigenaar van de auto. Na het afnemen van een blaasproef bleek dat hij onder invloed was van alcohol. Resultaat: 1,5 promille. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.


Putten- Tunnelbrand

In de nacht van 27 op 28 juli was er brand ontstaan in een tunnel behorende bij een bedrijf aan de Tolweg in Putten. Achter op het terrein van het bedrijf was een tunnel van ongeveer 10 meter lengte welke lag in een hoge zandwal. In het midden van de tunnel zat een openhaard. Bij aankomst van de politie stond deze in zijn geheel in lichterlaaie. De brandweer kwam ter plaatse. Tijdens het blussen storten enkele delen van de zijwanden in. Tunnel zal in geheel moeten worden afgebroken. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Schadebedrag nog niet bekend.


Elburg- vernielingen

In de nacht van 26 op 27 juli zijn er door onbekenden diverse vernielingen aangericht aan enkele afgemeerde schepen en vrachtwagens in de jachthaven.
Van enkele boten, waaronder een rondvaartboot, werden de meerlijnen losgemaakt. Door de wind waren de boten helemaal dwars in de haven gewaaid. Net voordat ze tegen de aangemeerde boten aan de overzijde zouden botsen werd een in de boot slapende schipper wakker. Hij kon hierdoor alarm slaan en zijn boot tijdig terugsturen. Aan enkele boten waren vernielingen gepleegd, waaronder lampen. Wat er verder is vernield wordt nog geïnventariseerd . Schadebedrag is nog niet bekend. De politie verzoekt getuigen om contact op te nemen met de politie Elburg. tel. 0800-0233391.





038-375 10 50
---- --