Ingezonden persbericht

Persbericht

GE Access introduceert stappenplan naar veiliger netwerk

~ distributeur reageert op resultaten onderzoek: 1/3 van de Europese bedrijven investeert niet in veiligheid netwerk ~

28 juli 2003 - Meer dan 1/3 van de Europese bedrijven (34 procent) investeert niet in de beveiliging van haar netwerk omdat ze zich niet bewust zijn van de consequenties die gaten in het systeem kunnen hebben, bleek uit een recent onderzoek van GE Access. In reactie op dit gebrek aan kennis heeft GE Access, een toonaangevend distributeur van complexe oplossingen voor computers, een gratis stappenplan uitgegeven dat bedrijven moet helpen hun netwerk beter te beveiligen.

Het tienstappenplan van GE Access, met als titel 10 stappen naar een veilig bedrijf , bespreekt de belangrijkste probleemgebieden bij de beveiliging van het netwerk en geeft praktisch advies om deze probleemgebieden aan te pakken. Ook gaat de gids in op wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn, als het probleem niet wordt aangepakt. In het stappenplan wordt bijvoorbeeld ingegaan op het 'patching'-, wachtwoord- en firewall beleid en op het updaten van de virusdefinities in de firewall. Tevens benadrukt het artikel de doorslaggevende rol die fysieke veiligheid speelt in de beveiliging van een netwerk, zoals beperkte toegang tot netwerkservers en het bewaren van belangrijke hardware achter gesloten deuren.

"Een waterdicht beveiligingssysteem is essentieel in een goede bedrijfsvoering. Het gebrek aan kennis op dit gebied is dus zorgwekkend", aldus Matt Newman, security solutions productmanager bij GE Access. "Ieder systeem, van een simpele database tot een ingewikkeld kennismanagementsysteem, moet goed beveiligd worden, om vertrouwelijke informatie veilig te kunnen stellen en te voorkomen dat het netwerk plat gaat."

"Desondanks moeten organisaties realistisch naar potentiële bedreigingen kijken wanneer ze geld willen gaan uitgeven aan beveiliging, in plaats van te reageren op gevaren die er niet zijn", voegde Newman toe. "Als bedrijven hun beleid simpel houden en actie ondernemen op de tien punten die in de gids beschreven staan, wordt het bedrijf al heel veel veiliger."

Het tienstappenplan van GE Access, met als titel "10 stappen naar een veilig bedrijf", is gratis verkrijgbaar via de website: http://www.europe.access.com/About/News/File_70120030708152156.html

(339 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Dit onderzoek werd gehouden onder 88 resellers in Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk , België en Duitsland.

Over GE Access
GE Access is de voornaamste channel development partner voor complexe computerproducten, -oplossingen en -diensten. Met haar uitgebreide en grondige service en expertise biedt GE Access haar partners eersteklas ondersteuning bij het op de markt brengen van complexe computeroplossingen. GE Access levert innovatieve oplossingen die tot doel hebben de partners een voorsprong te geven op de concurrentie en de winstmarges te vergroten. Het bedrijf richt zich hierbij op het technologisch vlak van storage en netwerk security management.

GE Access oplossingen en ondersteunende diensten zijn gebaseerd op de producten van toonaangevende aanbieders zoals Sun Microsystems, SGI, Veritas, Overland, Stonesoft, Ubizen, Tarantella en StorageTek.

Het hoofdkantoor bevindt zich in Westminster, Colorado in de Verenigde Staten. GE Access heeft service-, logistieke- en verkoopkantoren in de Verenigde Staten, Canada en Europa. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Amstelveen. Daarnaast heeft GE Access 14 vestigingen verspreid over heel Europa. Deze vestigingen verlenen hun partners verkoop-, technische-, integratie-, financiële- en marketingondersteuning.

Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan onze website www.geaccess.nl of ons bellen op +31 (0)20 34 79 218.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Viviane Brokerhof van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: yvonnev/vivianeb@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Marit Westin van GE Access: Tel: +31 (0)20 34 79 218Fax: + 31 (0)20 64 09 659
E-mail: marit.westin@eur.access.comhttp://www.geaccess.nl

© 2003 GE Access. General Electric, GE Access and the GE monogram are registered trademarks of General Electric Company. All products and brand names mentioned are registered trademarks of their respective companies.

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com