Gemeente Alphen aan den Rijn


Startsein verbouwing 'Het Kasteel' gegeven

Gemeente voert weer een 10-Miljoen activiteit uit

De gemeente Alphen aan den Rijn besloot in 2000 het gemeentelijke kabelnet (CAI) te verkopen aan Casema. Met een gedeelte van de opbrengst - 10 miljoen gulden - moest iets leuks worden gedaan voor de stad, zo meende het gemeentebestuur. Over wat dat moest zijn, mocht iedereen meepraten. Een van 2660 ideeën die dat opleverde, was de realisatie van een multifunctionele accommodatie voor jongeren. 'Het Kasteel' diende hiervoor een plan met een schetsontwerp in dat gehonoreerd werd met een bedrag van 272.721, - uit de Tien Miljoen. Aan dit bedrag werd nog een bedrag voor groot onderhoud toegevoegd voor aanpassingen van de huidige locatie aan de Concertweg.

Het doel van de verbouwing is het verbeteren van de logistiek in het gebouw en het verfraaien van de aankleding. Hierdoor worden de gebruiksmogelijkheden van de accommodatie vergroot. Naast het uitvoeren van de bouwkundige ingrepen, ontwikkelt Het Kasteel ook een op de doelgroep toegespitst cultureel programma.

Voordat met de verbouwing kan worden begonnen, moeten nog wel wat stappen worden gezet. Een van die stappen is onlangs afgerond: het opzetten van een formele samenwerkingsvorm. Het College van B&W heeft daar nu haar fiat aan gegeven. Een belangrijk onderdeel daarvan is dat de Vereniging 'Het Kasteel' zelf zal fungeren als opdrachtgever. Het verbouwingsproces zal worden bewaakt door een stuurgroep die bestaat uit alle belanghebbende partijen (gemeente, bestuur van Het Kasteel en de Stichting Welzijn).
De volgende stap is het laten maken van het schetsontwerp en het in beeld brengen van de bijbehorende kosten. Zodra het ontwerp klaar is en goedgekeurd, start de verbouwing. Naar verwachting is dat in het voorjaar van 2004.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Nicoline Jansen, tel. (0172) 46 55 20 of e-mail: njansen@alphenaandenrijn.nl
Klik hier voor informatie over de andere projecten van de actie '10-miljoen'

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 28 juli 2003 laatste wijziging