AutoRai

28-7-2003

Geslaagde opfrisbeurt voor Fiat Barchetta

Met de vernieuwde Barchetta houdt Fiat de rijke Italiaanse sportwagentraditie in ere. Het ontwerp van de open tweezitter is geïnspireerd door de prachtige roadsters uit het verleden, met zowel ronde als scherp gesneden vormen.

Bij het vernieuwde model is de karakteristieke Barchetta bootjeslijn vanzelfsprekend behouden gebleven. Dit vormt immers het hart van zijn design. Desondanks zijn de ontwerpers erin geslaagd om tamelijk ingrijpende stylingaanpassingen aan te brengen.

Het zijn de uiterlijke elementen, zoals de nieuwe grille en koplampunits die de Barchetta zijn unieke, nieuwe karakter geven. De voor- en achterbumpers zijn vernieuwd, mistlampen vóór zijn nu standaard op alle uitvoeringen en om zijn dynamiek en kracht te benadrukken, heeft de Barchetta voortaan een grotere uitlaatmond. Ook de nieuwe 16 inch lichtmetalen wielen dragen bij aan het stoere uiterlijk.

In navolging van het exterieur, werd ook binnenin het nodige herzien. Het nieuwe interieur, met titaniumkleurige accenten, past bij een volbloed sportwagen maar biedt ook veel comfort. Ook beschikt de Barchetta over ultramoderne techniek; zo is een radio/cd-speler standaard, speelt het optionele HiFi-systeem MP3 cds af en garanderen de vier sublieme speakers en 80 Watt subwoofers achter beide stoelen een uitmuntende geluidsoverdracht (standaard vanaf de Emotion). Zelfs met de kap open!

Ook werden een nieuw stuurwiel, dashboard, dorpels, roll-bar, windstopper en stoel- en deurbekleding gemonteerd. Sportstoelen, met leder bekleed stuurwiel/pookknop, elektrische raam- en spiegelbediening, centrale portiervergrendeling met afstandbediening en een elektrische antenne zijn voortaan standaard.

Motoriek & veiligheid
Gebleven is de krachtige en soepele motor: het betreft hier een moderne 130 pk sterke 1.8 16V viercilinder met variabele kleptiming. De krachtbron stelt de 1.048 kg lichte Barchetta in staat een topsnelheid van 200 kilometer per uur te bereiken en de sprint naar de 100 kilometer per uur in slechts 8,9 tellen af te werken.

Ten behoeve van de veiligheid is elke Barchetta onder andere voorzien van frontairbags, ABS en een derde remlicht, dat op esthetisch verantwoorde wijze is geïntegreerd in de achterzijde.

Fiat Auto Nederland biedt de nieuwe Barchetta aan in een drietal uitrustingsniveaus, te weten Dynamic, Emotion en Comfort. Als vanafprijs geldt een nu nóg competitiever bedrag van 26.495,-. De vernieuwde Fiat Barchetta staat vanaf heden bij de Fiat-dealer.