easyJet

update bedrijfsresultaten zomermaanden

Zoals beloofd publiceert easyJet plc een update over de behaalde bedrijfsresultaten in de zomermaanden.

Algemeen Directeur Ray Webster zegt hierover:

"Tot nu hebben we een goede zomer gehad. Het huidige aantal voorboekingen voor de rest van het boekjaar groeit sterk en laat momenteel een vergelijkbare bezettingsgraad verwachten als dezelfde periode vorig jaar, zij het tegen marginaal lagere gemiddelde opbrengsten. Ondanks deze positieve cijfers blijven wij wat betreft het volledige winstpotentieel echter sterk afhankelijk van de resultaten van het laatste kwartaal, want er is nog steeds sprake van een onzekere markt. Het bestuur zal zich blijven richten op kostenbesparingen en de vergroting van aanvullende opbrengsten.

"easyJet ziet nog steeds groeikansen binnen Europa en is in de positie om hier dankzij haar low-budget model voordeel uit te slaan. Meer dan 80 luchthavens hebben op onze offerte voor netwerkuitbreiding gereageerd. We hebben een lijst van kandidaten opgesteld waaruit we die luchthavens zullen selecteren waarmee wij in het kader van onze geplande uitbreiding op het vaste land van Europa graag willen samenwerken."

Statutaire cijfers voor de drie maanden eindigend op 30 juni 2003

In het kwartaal tot 30 juni komen de bedrijfsresultaten van easyJet overeen met de prognose uit het tussentijdse verslag van 7 mei. We hebben de bezettingsgraad hoog weten te houden en terwijl de opbrengsten vergeleken met vorig jaar in het derde kwartaal onder druk bleven staan, zijn de relatieve verliezen minder groot uitgevallen dan die van de eerste helft van het boekjaar.

Opbrengsten

Zoals gepland heeft de tragere capaciteitsgroei bijgedragen tot een verlaging van de druk op de opbrengsten. Het gemiddelde vliegtarief in het derde kwartaal bedroeg £46,08, een daling van 2,8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit is een verbetering ten opzichte van de daling in de eerste helft van het boekjaar.

Passagiers en bezettingsgraad

De bezettingsgraad voor het derde kwartaal bedroeg 84,8%, een stijging van 1,8 procentpunten ten opzichte van de 83,0% uit dezelfde periode in 2002. Het aantal passagiers is in deze drie maanden met 98% tot 5,223 miljoen gestegen. Dit ligt helemaal in lijn met de geplande capaciteitsgroei. De 'Available Seat Kilometres' bedroegen 5,5 miljard in de genoemde periode, een stijging van 118% en de 'Revenue Passenger Kilometres' bedroegen 4,7 miljard, een stijging van 123%. De gemiddelde vluchtlengte bedroeg 896 km, een stijging van 12,6%.

easyJet.com
© 1997-2003 easyJet airline company ltd