Binnensticht 11.05 uur

Utrecht 28-7-2003 - Persberichten district Binnensticht

Gestolen auto

MAARTENSDIJK Op zondagmiddag 27 juli, omstreeks 16.35 uur werd de politie gemeld dat er een personenauto op het industrieterrein van Maartensdijk rond reed met een kapotte ruit en een lekke band. Politieagenten gingen naar de opgegeven plaats en troffen een lege personenauto aan die van diefstal afkomstig bleek te zijn. Getuigen zagen kort voordat de politie kwam, twee mannen het voertuig verlaten en weglopen in de richting van de Dorpsweg. In de omgeving konden twee mannen worden aangehouden die aan het opgegeven signalement voldeden. Het betrof twee inwoners van Utrecht van 44 en 40 jaar oud. Het tweetal werd voor nader onderzoek ingesloten. De auto werd veilig gesteld voor nader onderzoek.

Rijden onder invloed

ZEIST Op zondagmorgen 27 juli, omstreeks 06.00 uur werd een bestuurder van een personenauto op de Panweg door de politie gecontroleerd. Tijdens de controle bleek de bestuurder alcohol te hebben gedronken. De verdachte, een 19-jarige inwoner van Zeist, werd aangehouden. Aan het politiebureau bleek uit de ademanalyse dat de verdachte 410 ug/l aan alcohol in het lichaam had. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod.

Woninginbrekers aangehouden

ZEIST Op zondagmorgen 27 juli, omstreeks 07.40 uur, werd gemeld dat er ingebroken werd in een woning aan de Mr. H. Marsmanstraat. De politie zette de omgeving van de woning af en zag een persoon in de woning lopen. De voordeur bleek te zijn opengebroken In de woning werden 3 verdachten aangehouden. Het betrof een 34-jarige man zonder vaste- woon- en verblijfplaats en twee 28-jarige inwoners van Amsterdam. Door de politie werden diverse goederen inbeslaggenomen. Het drietal werd voor nader onderzoek ingesloten. De bewoner die niet thuis was kwam later aangifte doen.