Gemeente Enschede

Nieuw beleid speelplekken in stadsdeel Zuid


Enschede, 28-07-2003

In augustus gaat in Enschede Zuid de praktische uitwerking van het stedelijke meerjarenplan Spelen beginnen. Gezien de uitgangspunten van het meerjarenplan Spelen zijn er in Enschede Zuid te veel gemeentelijke speelplekken. Dat betekent dat er in de zuidwijken een aantal speelplekken komt te vervallen, terwijl andere speelplekken juist verbeterd worden. Het bijzondere in stadsdeel Zuid is dat ?spelen? niet gezien wordt als iets wat alleen kinderen doen, maar als een activiteit om jong en oud aan te zetten tot bewegen. Het gaat hier dus ook om sport en spel.

Praktische uitwerking in stadsdeel Zuid

In augustus gaat de Stichting NUSO Dienstverlening in opdracht van Stadsdeel Zuid alle speelplekken in de zuidwijken inventariseren. Naast de speelplekken in beheer bij de gemeente komen ook speelplekken aan de orde die door scholen beheerd worden. Ook de speeltuinen en de sport- en spelparken worden meegenomen. Aan de hand van deze inventarisatie wordt een concept-plan uitgebracht. Het is de bedoeling de bewoners goed en volledig te informeren, hun wensen duidelijk te krijgen en hen inspraak te geven op deze uitwerking. In de periode september tot november vindt in samenwerking met de wijkraden overleg plaats, wordt informatie gegeven aan de bewoners en starten inspraakrondes. Vervolgens kan het eindrapport Speelnota Zuid naar verwachting begin 2004 gereed zijn.

Het Meerjarenplan Spelen

Het Meerjarenplan Spelen werd vorig jaar door het college van B&W vastgesteld. Het is de bedoeling met dit plan een evenwichtige verdeling van alle speelgelegenheid te realiseren. Vooral het aantal kinderen is bepalend voor het aantal speelplekken in de wijk. Speelplekken worden ook flexibeler ingericht om beter te kunnen aansluiten bij de leeftijd van de kinderen. Ook wordt hierbij gekeken naar de openbare ruimte in het algemeen.

---

Gepubliceerd op 28-07-2003 © Copyright gemeente Enschede Naar overzicht Persberichten