Utrecht stad 10.00 uur

Utrecht 28-7-2003 - Persberichten districten Utrecht stad

Overspannen man aangehouden
UTRECHT De politie heeft zondag 27 juli omstreeks 23.40 uur een 29-jarige Utrechter aangehouden op de Nieuwe Houtenseweg.

De man, die behoorlijk in de war was, had een mes bij zich en zou zichzelf hiermee hebben verwond. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat hij het mes inmiddels naast zich had neergelegd op straat. Echter op het moment dat de politie de man wilde aanhouden, begon hij zich te verzetten en moest de man met enig fysiek geweld onder controle worden gebracht.

Een arts constateerde oppervlakkige snijwondjes, die de man kennelijk zichzelf had toegebracht. De man werd voor nader onderzoek ingesloten.

Brand in treinstel
UTRECHT Op zondag 27 juli omstreeks 23.10 uur kreeg de politie een melding dat een treinstel op station Lunetten in brand zou staan. Ter plaatse bleek dat er rook kwam uit het achterste gedeelte van een stilstaand treinstel. Er raakten geen passagiers gewond.

Een conducteur had reeds kans gezien de brand te blussen. De gewaarschuwde brandweer controleerde het treinstel maar de brand was geblust. Een getuige die in de trein had gezeten, verklaarde dat mogelijk een groepje jongelui betrokken zou kunnen zijn bij de brand. De Spoorwegpolitie zal een nader onderzoek instellen.

Automobiliste onder invloed veroorzaakt aanrijding UTRECHT Op zondag 27 juli omstreeks 20.30 uur raakte een 52-jarige automobiliste uit IJsselstein betrokken bij een aanrijding op de Ds. Martin Luther Kinglaan. De vrouw botste tegen een andere auto, waarbij niemand gewond raakte. De vrouw reed daarna door.

Politiemensen die de aanrijding zagen gebeuren, zetten onmiddellijk de achtervolging in. Met enige moeite lukte het om de vrouw tot stoppen te dwingen. Bij het aanspreken van haar, werd geconstateerd dat zij alcohol had gebruikt. Omdat de vrouw niet in staat was om te blazen, werd door een arts een bloedproef afgenomen. De vrouw kreeg een rijverbod voor de duur van 12 uur opgelegd. Daarnaast zal er een onderzoek worden ingesteld naar de rijvaardigheid van de vrouw. Proces-verbaal wordt tegen de vrouw opgemaakt.