Gemeente Lingewaard


Gedeputeerde Keereweer enthousiast
over glastuinbouwgebied Bergerden

foto bezoek gedeputeerde Keereweer

Stef Huisman (links) geeft aan burgemeester Persoon en gedeputeerde Keereweer uitleg over de hoge kwaliteiten van het moderne tuinbouwgebied Bergerden.

De Gelderse gedeputeerde Harry Keereweer is zeer enthousiast over het glastuinbouwgebied Bergerden. Tijdens zijn bezoek op donderdag 17 juli vertelde Keereweer dat hij de provinciale rol bij de ontwikkeling van het nieuwe tuinbouwgebied verder wil verstevigen.

Het college van Gedeputeerde Staten (GS) vormt het dagelijks bestuur van de provincie Gelderland. Harry Keereweer heeft in zijn portefeuille Landelijk Gebied en Water, Reconstructie, Ontgrondingen en Leefbaarheid kleine kernen. Binnen het college van GS is hij dan ook aangewezen als projectgedeputeerde voor Bergerden.

Burgemeester Rob Persoon is voorzitter van het samenwerkingsverband Bergerden. Samen met Harrie Vreman van het projectbureau en Stef Huisman van de tuindersvereniging heeft hij uitleg gegeven over de stand van zaken.

Het bezoek aan de gemeente Lingewaard werd afgesloten met een bezoek aan de bouwplaats van de eerste tuinder die zich in Bergerden gaat vestigen. Harrie Beijer uit Huissen gaat aan de toekomstige Lobelialaan een kuipplantenkwekerij exploiteren.