Ingezonden persbericht


NETg & Trivantis ontwikkelen innovatief instrument voor het creëren van bedrijfsspecifiek cursusmateriaal

Samenwerking verstevigt leidinggevende positie van NETg als aanbieder van leeroplossingen voor het bedrijfsleven

Amsterdam, 28 juli 2003 - NETg, wereldwijd de grootste producent van leeroplossingen voor ondernemingen en onderdeel van Thomson Corporation (NYSE: TOC, TSX: TOC), heeft vandaag een samenwerkingsverband aangekondigd met Trivantis Corporation, een belangrijke naam op het gebied van e-Learning-authoring en -publishing.
Met de integratie van Lectora, de innovatieve authoring-tool van Trivantis voor het maken van onderwijsmateriaal, in de open leeroplossingen van NETg is de eerste integratie van generiek e-Learning met maatwerk leerstof een feit.

Lectora is een gebruiksvriendelijke tool, aanpasbaar aan vele normen en formaten, die ondernemingen direct ondersteunt in het realiseren van de zakelijke doelstellingen. Lectora, ook verkrijgbaar in een volledig Nederlandstalige versie, maakt het mogelijk om direct in de door NETg gehoste leeromgeving te publiceren.

"De samenwerking met Trivantis biedt ons de mogelijkheid een gebruiksvriendelijke en interactieve oplossing aan te bieden die het mogelijk maakt om in de hele organisatie op dezelfde manier cursussen te ontwikkelen en consistent te presenteren", aldus Joe Dougherty, president van NETg. "Door de authoring- en publishing-tools van Trivantis te paren aan ons brede aanbod van gemengde leerprogramma's kunnen bedrijven hun bestaande systemen nuttig blijven gebruiken, het bereik van hun leerprogramma's verder uitbreiden en een eigen, individuele cursusstijl creëren." Met de Lectora Publisher-oplossingen van Trivantis hoef je geen programmeur te zijn om aantrekkelijk en effectief cursusmateriaal te kunnen maken. Kennis van het desbetreffende cursusonderwerp volstaat. De tools zijn eenvoudig te implementeren en worden algemeen gebruikt door een groot aantal bedrijven uit de Fortune 500 met de bedoeling de productiviteit op te voeren, het gebruik van dure programmeermiddelen te minimaliseren en content gewoon op de eigen desktop te kunnen ontwikkelen. Geavanceerde tools maken het zelfs mogelijk om informatie door te geven naar Pocket PC's en PDA's. Met de integratie van Trivantis Lectora-oplossingen in de open leeroplossingen van NETg krijgen bedrijven een unieke kans om in het hele bedrijf dezelfde cursussen, certificeringen en accreditaties in te voeren.

"In het hedendaagse, hectische bedrijfsleven is het belangrijk dat bedrijven autonoom en flexibel kunnen werken bij het ontwikkelen van bedrijfseigen cursussen en dat ze dit op een snelle en kosteneffectieve manier kunnen doen", aldus Tim Loudermilk, president van Trivantis. "Trivantis en NETg hebben veel klanten gemeenschappelijk. Wij denken dat bedrijven dankzij onze samenwerking nu kunnen beschikken over alle mogelijke leerprogramma's, afgestemd op al hun individuele en gecombineerde behoeften. Zo ontstaat een consequente leeromgeving die aan de normen voldoet."

De oplossingen van Trivantis, waaronder zowel de Lectora Enterprise Edition als de Lectora Professional Publishing Suite, bevatten onder andere functies voor het maken van multimediale content, geavanceerde testmogelijkheden, functies voor het opstellen van aanpasbare vragen en tests, instrumenten voor de beoordeling en registratie van resultaten plus mogelijkheden voor het maken van elektronische formulieren en scripts. Voorts is de dynamiek van 'one-click publishing' aanzienlijk verbeterd, dankzij de gemakkelijk te volgen sjablonen en geavanceerde functies, waaronder de mogelijkheid om Flash-filmpjes en HTML-objecten, simulaties en fly-in-/fly-out-animaties te importeren. Gebruikers kunnen onmiddellijk publiceren op internet, op cd-rom of dvd, in de vorm van één uitvoerbaar bestand of conform de norm AICC, SCORM, LRN en Cisco CDN. Het nieuwe aanbod van NETg maakt het bovendien mogelijk om te publiceren op de gehoste learning-site van NETg, maar verder ook op elk Learning Management System (LMS) dat voldoet aan de norm SCORM of AICC.

Over NETg en Thomson Learning
NETg biedt, als onderdeel van Thomson Learning, een allesomvattend portfolio van geïntegreerde leerproducten en diensten. NETg's leeroplossingen verbindt de strategie van een organisatie systematisch aan de operationele doelstellingen en aanverwante competenties, met als resultaat het realiseren van die doelstellingen door een optimale uitvoering van taken per individuele medewerker. Het aanbod van NETg richt zich op de persoonlijke, professionele IT, desktop en business vaardigheden en wordt aangeleverd via een mix van alle mogelijke leermethoden; van e-Learning tot trainingen met instructeurs, aangepast aan de unieke behoeften en leerstijlen van ieder individu. Drie belangrijke NETg pijlers zijn Vinden, Leren en Meten. Dit staat kortweg voor het vinden van de juiste training voor elke medewerker, het kunnen leren op een manier die het beste bij deze medewerker past en het kunnen meten van de resultaten in verhoogde bedrijfsprestatie. In februari 2002 fuseerde NETg met Wave en Course Technology om een zelfstandige Thomson Learning onderneming te vormen. De onderneming heeft een internationaal klantenbestand met bedrijven als Nestlé, Cap Gemini Ernst & Young, Konica en Scottish Power en biedt ruim 2.000 cursussen aan in 13 verschillende talen.

Thomson Learning is onderdeel van de Thomson Corporation (). Thomson is met een omzet van $7.8 miljard in 2002 een toonaangevende leverancier van geïntegreerde informatieoplossingen voor bedrijven en professionele markten. De onderneming is genoteerd op de aandelenbeurzen van Toronto en New York (TSX: TOC; NYSE: TOC). De leerondernemingen en merken komen tegemoet aan de behoeften van individuen, instituten en bedrijven met een product- en dienstenmix aangepast aan iedere leeromgeving.

Voor meer informatie over NETg kunt u terecht op of belt u met +31 (0)20 - 6910901.

Trivantis
Trivantis Corporation is gevestigd in Cincinnati (Ohio) en levert authoring- en publishing-software en -diensten voor het maken van multimediaal onderwijsmateriaal. Trivantis ontwikkelt authoring- en publishing-tools met een leercurve van bijna nul, die lesgevers en docenten in de academische wereld, in het bedrijfsleven en bij de overheid de mogelijkheid bieden om hoogwaardig multimediaal onderwijsmateriaal te maken en te publiceren. De oplossingen van Trivantis zijn bedoeld om de technische barrières te overwinnen die traditioneel worden geassocieerd met publiceren op allerlei digitale media, zoals internet, intranet, cd-rom, dvd en mobiele apparatuur.

Met het paradepaardje van Trivantis, Lectora Publisher, kunnen vakspecialisten binnen de organisatie onmiddellijk beginnen met het maken van nieuwe cursussen. De samenwerking met collega's en de snelle kennisoverdracht binnen de onderneming kunnen hiermee aanzienlijk worden verbeterd.
# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 B.V.
Dennis Doodeman
Tel: +31 (0)20 530 43 45
E-mail: