Socialistische Partij

"Verwaarlozing ouderen schrijnend en alarmerend"

Protestactie in verzorgingstehuis Veendam tegen beschamende situaties

Het Ouderenplatform van de SP brengt op maandag 28 juli a.s., om ca. 14.00 uur een protestbezoek aan het verzorgingstehuis A.G.Wildervanck te Veendam. Volgens recente berichten in de pers worden bejaarden ernstig verwaarloosd. "Bejaarden drie weken niet gedoucht," kopte het Nederlands Dagblad onlangs.

Tijdens het bezoek zal het Ouderenplatform op een ludieke manier haar verontwaardiging uitspreken over de gang van zaken in genoemd verzorgingstehuis. Tevens trekt het SP-Ouderenplatform aan de bel over alle andere verzorgingstehuizen in Nederland die met dezelfde problemen te maken hebben, maar dit vooralsnog binnenskamers weten te houden.

"Deze generatie ouderen plukt nu de wrange vruchten van de voortdurende bezuinigingen op de zorg voor bejaarden. De regering is verantwoordelijk voor het enorme tekort aan vakbekwaam personeel. Zorgbehoevende bejaarden worden steeds meer daar de dupe van. Toestanden zoals in Veendam zijn onacceptabel in een rijk land als Nederland. Met ons bezoek protesteren we tegen dit soort beschamende situaties en tegen het beleid van de regering," aldus voorzitter John Kuijpers van het Ouderenplatform.