Politie Hollands Midden
Datum: 28 juli 2003

(


Man raakt gewond Noordwijk

Een 25-jarige in Noordwijk verblijvende man raakte op zondag 27 juli rond 21.45 uur nabij een uitgaansgelegenheid aan De Grent door nog onbekende oorzaak gewond aan zijn hoofd. De man die behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde gedroeg zich in een uitgaansgelegenheid uiterst agressief. Hij werd daarop buiten de deur gezet. Daar werd hij even later gewond aangetroffen. De man gedroeg zich dermate agressief dat er meerdere mensen aan te pas moesten komen om hem in bedwang te houden. Voor behandeling van zijn hoofdwonden werd hij overgebracht naar het LUMC. Zelfs in de ambulance moest hij begeleid worden door een agent die het nodig achtte om hem daar te boeien. De man heeft nog geen aangifte bij de politie gedaan.


Direct betalen voor baldadigheid Noordwijk

Drie 18-jarige jongens uit Guernsey en Arguineguin (GB) moesten op zaterdag 26 juli direct betalen voor een aangebrachte schade en direct opgelegde boete voor een onbezonnen daad van baldadigheid. Rond 00.20 uur zaten zij aan autospiegels van geparkeerde auto's aan de Oude Zeeweg. Twee werden omgeklapt, één er van raakte totaal vernield van de ander werd het glas vernield. Een getuige zag het gebeuren en ging de jongens achterna. Even verder liepen zij als het ware in de handen van surveillerende agenten. Na overleg met de officier van justitie werd besloten dat de schade aan de autospiegels, groot E 526,24 direct betaald moest worden evenals een boete van ieder E 150,00. De verdachten werden na hun verhoor weer op vrije voeten gesteld. De volgende dag werden de bedragen door de politie geïnd.


Onder invloed rijden Noordwijkerhout

De politie hield op zondag 27 juli rond 00.20 uur op de Kerkstraat een 19-jarige bromfietser uit Noordwijkerhout aan. Agenten zagen de man zonder verlichting rijden en spraken hem aan. Als snel concludeerden zij dat de man te veel had gedronken. Hij werd daarop aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 490 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Onder invloed rijden Hillegom

De politie hield op zaterdag 26 juli rond 04.55 uur op de Wilhelminalaan een 25-jarige automobilist uit Noordwijk aan. Agenten verdachten de man er van onder invloed van alcohol zijn auto te besturen. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse was 625 ug/l. ( limiet 220 ug/l) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.


Onder invloed rijden Lisse

De politie hield op zaterdag 26 juli rond 20.45 uur op de Akervoorderlaan een 21-jarige automobilist uit Swidnica (Polen) aan. Surveillerende agenten zagen dat er bijna tegen geparkeerde auto's werd aangereden. Toen de agenten de bestuurder lieten stoppen en controleerden constateerden zij drankgebruik bij de man. De uitslag van de ademanalyse was 495 ug/l. (220 ug/l) De bestuurder kreeg een bekeuring van E 400,00.
Op zondag 27 juli rond 03.10 uur controleerden agenten op de Westelijke Randweg een 22-jarige automobilist uit Warmond. Agenten vermoeden drankgebruik bij de man en hielden hem aan. De verdachte was niet in staat om een geslaagde ademanalyse te doen. De politie liet daarop van hem een bloedproef afnemen.


Straatroof Katwijk

Een 20-jarige vrouw uit Utrecht werd op vrijdag 25 juli rond 23.00 uur op de Cantineweg het slachtoffer van een straatroof. De vrouw fietste met haar vriendin over de Cantineweg. Op haar bagagedrager had zij haar tas vastgebonden. Toen zij twee nog onbekende mannen voorbijfietsen werd het slachtoffer plotseling door één van hen bij de arm vastgepakt. Daardoor kwam de vrouw met haar fiets half ten val. De andere man pakte de tas van haar fiets en beiden renden vervolgens met de tas weg. Nabij het Walstropad lieten zij de tas weer vallen. Het slachtoffer kwam er toen achter dat haar portemonnee uit haar tas gestolen was. De vrouw deed aangifte bij de politie. De politie stelt een nader onderzoek in.


Woninginbraken Sassenheim

De politie doet onderzoek naar zaterdagochtend in Sassenheim gepleegde inbraken. Van drie mensen heeft de politie een aangifte opgenomen. In de Berkenlaan bleef het bij een poging maar in de Kagerweide en de Arend Verkleijstraat werd een bovenlicht vernield en is wel een inbreker binnen geweest. Er werden verschillende spullen weggenomen. De technische recherche zal sporen verzamelen en deze vergelijken met de landelijke verzameling van gegevens. Bij een buurtonderzoek gaven omwonenden aan dat hen niets was opgevallen.


In woning berooft Leiden

Een 43-jarige vrouw werd op zaterdag 26 juli in haar woning aan de Neeltje van Zuytbrouckhof beroofd van haar pinpas. De vrouw hoorde vanuit haar woonkamer gestommel in haar slaapkamer. Toen zij ging kijken trof zij daar een nog onbekende man aan. Deze bedreigde haar met een mes en wilde geld van haar zien. Uiteindelijk nam hij genoegen met een bankpas. Vervolgens ging de man er vandoor. Het is op dit moment niet bekend hoe de man heeft binnen weten te komen. De politie stelt een onderzoek in.


Onder invloed rijden Leiden

De politie hield op zondag 27 juli rond 01.05 uur op de Marnixstraat een 35-jarige automobilist uit Leiderdorp aan. Surveillerende agenten zagen op de Oegstgeesterweg een auto met hoge snelheid rijden. De agenten gingen achter de auto aan en controleerden de bestuurder in de Marnixstraat. Al snel kwamen de agenten tot de conclusie dat de man te veel had gedronken. De uitslag van de ademanalyse was 685 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.


Aanrijding Leiderdorp

Een 18-jarige bromfietser uit Katwijk verleende op vrijdag 25 juli rond 20.25 uur op de kruising Van der Valkboumanweg met de Spanjaardbrug en de Zijldijk geen voorrang aan een 35-jarige automobilist uit Leiderdorp. De bromfietser liep bij de aanrijding een ingeklapte long en een gebroken rib op. Hij werd overgebracht naar het LUMC.


Geweld Oude Wetering

Een 28-jarige man uit Oude Wetering is op zaterdag 26 juli rond 21.55 uur op de Watergang mishandeld door vermoedelijk vijf nog onbekende jongeren. Het slachtoffer zou door de vijf plotseling zijn aangevallen en in elkaar zijn geslagen en geschopt. Het slachtoffer liep blauwe plekken op en klaagde over pijn in zijn buik en verkeerde tevens behoorlijk onder invloed. Hij werd voor controle overgebracht naar het LUMC. De politie zet op maandag 28 juli het onderzoek voort.


Dronken automobilist raakt te water Woubrugge

Een 64-jarige automobilist uit Woubrugge raakte op vrijdag 25 juli rond 17.00 uur op de rotonde van de N446 van de weg met zijn auto en aanhangwagen. Hij kwam tot stilstand in een sloot naast de weg. De automobilist bleef ongedeerd. De auto werd zwaar beschadigd. De automobilist verkeerde dermate onder invloed van alcoholhoudende drank dat hij niet in staat was om een alcoholtest en ademanalyse te ondergaan. Agenten besloten daarop van de man een bloedproef af te nemen. Agenten vorderden het rijbewijs van de verdachte in. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Verdachte schietpartij aangehouden Rotterdam / Leiden

Voordat de politie hem zou aanhouden heeft zondagavond 27 juli een 33-jarige man uit Rotterdam zich vrijwillig gemeld bij een politiebureau in zijn woonplaats. De man wordt ervan verdacht zondagochtend op de Lange Scheistraat schoten te hebben afgevuurd. Daarbij raakten drie broers gewond. De politie heeft de man aangehouden en ingesloten.
Motief voor de schietpartij ligt in de relationele sfeer. De politie benadrukt dat de verdachte en de drie geraakte mannen elkaar kennen.

Rijden onder invloed Leiden
Op maandag 28 juli omstreeks 00.45 uur, controleerde de politie een 25-jarige bestuurder uit Leiden die met zijn auto over de Langegracht reed zonder verlichting op zijn voertuig. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 270 ug/l (limiet 220 ug/l). De bestuurder kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.


Snelheidscontroles RVHT Alphen a/d Rijn/Hazerswoude-Rijndijk

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) heeft vrijdag 25 vrijdag een radarcontrole gehouden op de rijksweg N11, ter hoogte van de Leidse Schouw waar een plaatselijke snelheid van 70 km/uur geldt. Tijdens de zes uur durende controle reden 626 van de 2240 passerende automobilisten te hard. De overtreders krijgen binnenkort een acceptgiro van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Ook kregen twee automobilisten een bekeuring voor rijden door rood licht.
Op zondag 27 juli hield het RVHT ook een controle op de N11, ditmaal met de lasergun ter hoogte van Hazerswoude-Rijndijk. Hier geldt een maximumsnelheid van 100 km/uur. Een 23-jarige man uit Dortmund (Duitsland) reed hier 171 km/uur. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en een boete betalen van 560 euro.



Aangehouden Alphen aan den Rijn

De politie heeft zondagmorgen 27 juli een 23-jarige man uit Alphen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in een horecagelegenheid in de Julianastraat in Alphen een 21-jarige plaatsgenoot te hebben geslagen. De man werd door portiers aangehouden nadat een vechtpartijtje was gesust. De aangehouden man verklaarde wel een ander te hebben geslagen, maar niet voor de mishandeling van de 23-jarige verantwoordelijk te zijn. In de loop van de zondagmiddag is hij in vrijheid gesteld.


Onder invloed rijden Alphen aan den Rijn

De politie hield op zaterdag 26 juli rond 21.05 uur op de Thailandsingel een 21-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. Surveillerende agenten zagen de auto met hoge snelheid over de Laan der Continenten rijden. Na een korte achtervolging konden agenten de bestuurder op de Thailandsingel controleren. Agenten constateerden drankgebruik en hielden de man aan. De uitslag van de ademanalyse was 300 ug/l. ( 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.
Op zondag 27 juli rond 01.00 uur zagen agenten op de President Kennedylaan een auto eveneens met hoge snelheid rijden. Op de Willem de Zwijgerlaan wisten de agenten de 22-jarige bestuurder uit Alphen aan den Rijn te laten stoppen. Agenten roken een alcohollucht. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse was 335 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.


Politie-assistentie Moordrecht

De politie heeft geassisteerd nadat op de Derde Tochtweg in Moordrecht zondagochtend 27 juli een auto te water was geraakt. Een 20-jarige vrouw uit Gouda had de auto niet volledig onder controle en raakte omstreeks 04:00 uur een verkeersbord. Bij de botsing kwam de auto in het water terecht. Alle inzittenden, de vrouw en drie mannen uit Gouda, konden zichzelf tijdig in veiligheid brengen. De auto is weggetakeld. Eén van de inzittenden; een 20-jarige man uit Gouda, is voor controle naar het Groene Hart ziekenhuis gebracht.


Rijden onder invloed Krimpen aan de Lek

Op maandag 28 juli omstreeks 00.55 uur controleerde de politie op de Tiendweg een 30-jarige bestuurder uit Krimpen aan de Lek. Uit ademanalyse bleek een uitslag van 485 ug/l (limiet 220 ug/l). Daar de bestuurder al eerder een proces-verbaal had gehad voor rijden onder invloed werd zijn rijbewijs ingevorderd. De bestuurder krijgt proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Fietser komt ten val Waddinxveen
Een 28-jarige man uit Gouda ging op vrijdag 25 juli rond 22.35 uur op de Kerkweg-Oost zonder direct aanwijsbare reden plotseling met zijn fiets onderuit. De man kwam met zijn hoofd hard in aanraking met de straat en raakte buiten bewustzijn. Met een hoofdwond werd hij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.


Jongen raakt bekneld Nieuwerkerk aan den IJssel

Een 14-jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den IJssel raakte op zaterdag 26 juli rond 16.40 uur op een tuindersbedrijf aan de 1e Tochtweg bekneld tussen een vat van 1000 kilogram en een bak. De jongen werd met onbekend letsel overgebracht naar het Dijkzicht Ziekenhuis in Rotterdam. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. Het vat stond op de bovenste van drie op elkaar gestapelde pallets. De politie heeft de arbeidsinspectie in kennis gesteld.


Vrij rustig en gezellig stapweekend Noordwijk

Een gezellige drukte, zo omschrijft de politie het stapweekend van vrijdag 25 tot zondag 27 juli om en nabij het uitgaanscentrum De Grent. In het kader van 'Veilig Stappen' hield de Politie dit weekend gericht toezicht op de openbare orde. tijdens een uitzonderlijk stille vrijdagavond bleef het bij een bekeuring voor een automobilist die onnodig claxonneerde drie mannen die een bekeuring kregen voor wildplassen en kregen tien automobilisten een bekeuring achter hun ruitenwisser voor foutief parkeren.
Op zaterdag was er meer publiek op de been. Ook nu was er weer sprake van een gezellige uitgaansfeer. Vijf personen werden door de politie opgepakt. Door de aanwezigheid van Politie en leden van de Susploeg konden enkele groepen jongen die mogelijk van plan waren om de goede sfeer te bederven, op andere gedachten worden gebracht. In totaal hield de politie die nacht vijf mannen aan. Een 24 en 22-jarige Leidenaar en een 22-jarige Leiderdorper werden op zondag rond 00.30 uur op de Maarten Kruyfstraat in een auto aangehouden. Het vermoeden bestond dat zij verdovende middelen zouden dealen. De politie trof in de auto enkele grammen wiet en enkele wikkels cocaïne aan. De verdovende middelen werden inbeslaggenomen. Na hun verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werden de drie op zondagmiddag weer op vrije voeten gesteld. Tijdens controle aan de deur van een uitgaansgelegenheid werden bij een 15-jarige Noordwijker eveneens enkele wikkels cocaïne en enkele grammen wiet aangetroffen. De politie hield hem aan. Na zijn verhoor aan het bureau, het opmaken van een proces-verbaal en het inbeslagnemen van de stoffen, werd hij in de loop van de zondagmorgen weer op vrije voeten gesteld. Een 23-jarige man uit Soest vond het rond 03.00 uur nodig om zijn geslachtsdeel aan politie en uitgaanspubliek te tonen. De man werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal voor openbare schennis en belediging van de politieagenten. De politie schreef verder nog vierentwintig bekeuringen uit; twaalf voor het fout parkeren, zeven voor wildplassen, twee keer voor het opgeven van een valse naam, één keer voor het overschrijden van de maximumsnelheid, één keer voor baldadigheid en één keer voor het gebruiken van alcohol op de openbare weg.