Ingezonden persbericht

Britse atoomonderzeeërs efficiënter onderhouden dankzij Staffware

Alkmaar, 28 juli 2003 - De Britse Koninklijke Marine heeft de benodigde tijd en kosten voor de revisie van haar nucleaire onderzeeërs aanzienlijk teruggebracht. De onderhoudsdienst voor oorlogsschepen WSA (Warships Support Agency) heeft hiervoor de business process management software van Staffware in gebruik genomen. De HMS Trenchant en HMS Vanguard zijn de eerste, op atoomkracht aangedreven onderzeeërs, die al van de nieuwe aanpak profiteren.

Door het bedrijfsprocesbeheer van Staffware op te nemen in de onderhoudsplanning op de scheepswerf Devonport in Plymouth zijn de responstijden voor revisiespecificaties teruggebracht van gemiddeld vijftien naar slechts zeven dagen. Per revisie worden duizenden van dergelijke specificaties gebruikt. Over een periode van vijf jaar wordt gerekend op een besparing van 3 miljoen pond (4,2 miljoen euro). Naar verwachting zal de investering in Staffware binnen twee jaar zijn terugverdiend.

Revisie van de Britse atoomonderzeeërs vindt eens in de tien jaar plaats. De revisie kan tot drie jaar duren. Het gaat daarbij om regulier onderhoud maar ook om opwaardering van de bestaande uitrusting om de inzetbaarheid van de schepen te verbeteren. Het Ministerie van Defensie kondigt revisies gewoonlijk één à twee jaar van tevoren aan door een uitgebreid specificatiedocument beschikbaar te stellen aan een groot aantal onderaannemers.

Om haar doelstelling van versnelling te realiseren besloot de WSA over te gaan op één geïntegreerd systeem voor het hele bedrijfsproces, waarmee revisies van begin tot eind en voor alle functies konden worden verwerkt. Met behulp van Staffware software werden de bestaande systemen aan boord, op de werf en bij de onderaannemers aangevuld met gezamenlijke beheer- en informatiesystemen om tot het gewenste resultaat te komen.

De WSA is verantwoordelijk voor het onderhoud van alle oorlogsschepen en ondersteuningsvaartuigen van de Britse marine. Zij is in 2001 begonnen met de installatie van Staffware systemen op aanbeveling de, bij het project betrokken, logistiek specialist. De dienst had een dringende behoefte geconstateerd aan kortere revisietijden voor de onderzeeërs, nauwkeuriger specificaties voor onderaannemers en verbeterde werkprocessen tijdens de contractduur.

Over Staffware
Staffware is de toonaangevende specialist in Business Process Management en heeft meer dan twee miljoen licenties bij 5.000 klantenorganisaties in het bank- en verzekeringswezen, telecom, nutsvoorziening, overheid, industrie en in de algemene dienstverlening. Staffware heeft het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk, vestigingen in zestien landen, en in totaal ongeveer 350 medewerkers. De organisatie is winstgevend en schuldenvrij, genoteerd op de London Stock Exchange en wereldwijd marktleider die zich uitsluitend richt op het leveren van BPM-oplossingen. http://www.staffware.com.